Aan het werk!

Mensen met een uitkering willen zo graag aan de slag dat ze een baan aanvaarden terwijl ze er financieel niet op vooruitgaan....

Uitkeringsgerechtigden voelen zich in hun ijver terug te keren op de arbeidsmarkt evenwel gedwarsboomd door de bureaucratische aanpak van de uitvoeringsinstanties. In plaats van maatwerk te leveren, werken deze instellingen langs elkaar heen. Een combinatie van werk, scholing en uitkering blijkt veelal de beste weg naar een betaalde baan. Daar zijn reïntegratiebedrijven niet op ingesteld.

Deze opmerkelijke bevindingen van het Sociaal en Cultureel Planbureau onderstrepen de noodzaak van een klantgerichte benadering in de sociale zekerheid. De vele miljarden subsidie die de afgelopen tien jaar zijn uitgegeven aan reïntegratie, sorteren nauwelijks effect. Mensen die zelf actief zoeken – en niet afwachten tot ze worden opgeroepen te solliciteren – maken de grootste kans op een baan.

Een benadering die uitgaat van de mogelijkheden van werkzoekenden begint uiteraard met het voorkomen van langdurige afhankelijkheid van een uitkering. Vooral in mensen die net hun baan kwijt zijn geraakt moet geïnvesteerd worden. Zogenoemde duale trajecten (scholing in combinatie met werk) brengen laagopgeleide jongeren en allochtonen direct in contact met werkgevers.

Het pleidooi van de onderwijswethouders Oudkerk (Amsterdam) en Van der Tak (Rotterdam) om van het vmbo weer een echte vakopleiding te maken verdient ondersteuning. Investeren in verwaarloosde schoolgebouwen is investeren in de toekomst van jongeren die op de arbeidsmarkt de meest kwetsbare positie innemen.

Werkgevers die moeilijk plaatsbare mensen in dienst nemen, hebben nu nog recht op financiële tegemoetkomingen. Het voornemen van minister De Geus van Sociale Zaken deze regeling af te schaffen is heilloos. Dit geldt niet alleen voor de gehandicapten die niet op eigen kracht een baan kunnen vinden, maar ook voor de overwegend kleine bedrijven die van de regeling gebruik maken.

Het bedrijfsleven heeft al veel gedaan om het ziekteverzuim terug te dringen. Het grote probleem ligt bij de publieke sector. De overheid geeft als werkgever het slechte voorbeeld. Overbelasting van met name uitvoerend personeel, overmatige bureaucratie, slecht personeelsmanagement en permanente reorganisatiedrang maken werknemers in de publieke sector ziek en overspannen.

Door het scheppen van permanente (deeltijd-) banen in publieke voorzieningen als scholen, stations, bussen, ziekenhuizen en de thuiszorg moet de overheid zelf een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid voor laaggeschoolden. Dat bevordert bovendien de leefbaarheid in de openbare ruimte.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.