Aalmoes van kabinet is om misselijk van te worden

Het is niet de eerste keer dat de populistische Verdonk haar diepe onderbuik laat spreken. Nu mag een onafhankelijke commissie, die adviseert op het terrein van gelijke behandeling, wat haar betreft opgeheven worden....

Als een minister zo stelling neemt, al is het in de verkiezingsstrijd, dan ligt de weg open voor bestuurders om alle adviezen en instanties die niet doen wat die bestuurder wil, monddood te verklaren. Dan is de plutocratie nabij.

Bolsward Babs Haanstra

G-woord
De nood is kennelijk hoog bij de PvdA. Anders is het opzichtig paaien van Turkse kiezers door Wouter Bos toch niet te verklaren?

G-woord
Als ik het goed begrijp, gebruikt de PvdA het ‘g-woord’ niet meer tegen Turkse kiezers en Turkse media, maar blijft het PvdA standpunt voor de overige kiezers en de Nederlandse media ongewijzigd.

G-woord
Het opportunisme van Wouter Bos is werkelijk onbegrensd.

G-woord
Apeldoorn N. A. van der Reest

Dom
Balkenende predikt dat zijn beleid oorzaak is van de oplevende economie. Dat is niet waar. De wereldeconomie trekt aan. In Europa en dus ook in Nederland. Degenen die daarom op Balkenende (CDA) gaan stemmen zijn ‘een beetje dom’. En als het CDA andere partijen van leugens beschuldigt, is dit een brutaliteit in het kwadraat.

Dom
Tilburg Dick Staps

Aalmoes
Een aalmoes van 1 euro in de week van het kabinet Balkenende, wordt als vette koptekst vermeld: ‘Kabinet stort volgende week 52 euro’ (Economie, 9 november).

Aalmoes
Het huidige kabinet zal dit met genoegen lezen. Ondanks de ontkenning van minister Wijn is deze aalmoes te bestempelen als propaganda. Om misselijk van te worden.

Aalmoes
Schagen R.Hoogland

Stemadvies
Ton Elias wil graag namens de VVD gekozen worden in de Tweede Kamer (Magazine, 4 november). Ton Elias was waarschijnlijk een hele goede journalist en is waarschijnlijk een goed communicatie-adviseur. Maar iemand die een bedrag van 30.000 gulden afdoet als ‘een paar luizige rotcenten’, kan in mijn ogen nooit een goed politicus worden!

Stemadvies
Oegstgeest J. van der Meulen

Peilingen
De laatste dagen worden we overspoeld met peilingen. Wat moeten we, nu blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de uitkomsten van de diverse onderzoekers? We zien op 22 november wel wat de echte uitkomst is.

Peilingen
Pesse J. van Herk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden