Aaf leest sterren

In het najaar pas op tv, maar nu al volop voorpret in de bladen. Sterren en semi-sterren die elkaar schofferen.

Ranking I


De jubileumeditie van het programma Ranking the Stars werd afgelopen week opgenomen, en onmiddellijk lekten de rankende sterren genoeg uit om een gehele Privé te vullen. Er waren fitties, er waren zweetmomenten, en er was pure, onversneden angst. En er was, ongetwijfeld, champagne, het geheime ingrediënt van het programma, de dieselmotor die tien sterren op gang brengt om elkaar subtiel, maar liever nog volledig, af te zeiken.


Om maar te beginnen met de fitties. Want: over ruzies hebben we het niet meer, in sterrenland. Alles is een fittie, of anders wel een twitterfittie.


Twee zeer oudgedienden en tevens oud-collega's van de 5 Uur Show, weet u nog, Catherine Keyl en Viola Holt, zaten samen in de rankbanken, en vlogen elkaar in de oude, maar nog wilde, haren.


Wat ze elkaar allemaal hebben toegewenst wilde Viola niet onthullen aan het AD, maar het betrof opmerkingen die 'achttien jaar geleden ook al werden gemaakt'. Wat Catherine wel wilde vertellen, was dat Viool weer veelvuldig naar de wereld van de astrologie had verwezen om hun wezenlijke verschillen te verklaren. 'Zo zei Viola jij bent een schorpioen en ik een leeuw en dat gaat niet samen.'


Nou, juist wel, in een programma als Ranking. Graag.


Kees Tol, die er voor het eerst bij zat, vond het 'een speelfilm om te zien'. Een speelfilm met Cat en Viool in de hoofdrol. Uw sterrenkijker zou er, echt waar, meteen een kaartje voor kopen.


Ranking II

De andere fittie op hoog en bejaard niveau betrof Patty Brard en Chazia Mourali, ook door Ranking uitverkoren voor de jubileumeditie. Patty wijdde er meteen haar hele column in Weekend aan, en uw sterrenkijker moet het haar nageven: de vrouw kan schrijven. Vooral als het over Chazia Mourali gaat. Treffend! Leest u maar: 'Mevrouw Mourali is half Frans en heeft de taal ook gestudeerd.. Daarom gaat zij in een chambre d'h¿te op vakantie, dat noem je geen hotelletje, draagt ze haute couture en dat is zeker geen oude Sheila de Vries-creatie en heeft zij graag een Edith Piaf-make-up, terwijl ze dikke zwarte eyeliner bedoelt. Totaal geen zelfspot, beetje petite, met hoge schoudertjes, bleek als het spook van de opera en met de haren nog steeds hartstikke rouge.'


De andere rankers die in de jubileumeditie plaatsnamen waren onder anderen Isa Hoes, Ferry Doedens, Patty Brard, Georgina Verbaan, Daniël de Ridder en Halina Reijn. Sommigen moesten er wel heel goed over nadenken. Zo tekende de entertainmentsite bruno.nl een wervelende quote op uit de mond van Daniël de Ridder, over het ingewikkelde besluitvormingsproces dat meedoen of niet meedoen aan Ranking toch is: 'Nou het heeft wat voeten in de aarde gehad en na een hele dag bellen, whatsappen, wachten, overleggen met mijn management gaan we het toch doen... Ik ga meedoen aan het nieuwe seizoen van Ranking the Stars. Uiteraard was het al bekend voor mij, maar er waren wat ontwikkelingen waardoor ik wellicht niet deel kon nemen, maar we gaan het gewoon doen.'


Deze mate van welsprekendheid doet uw sterrenkijker het ergste vermoeden voor die arme De Ridder, bij Ranking the Stars.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden