Aaf leest sterren

Primeur: een burgemeester in de sterrenrubriek. En ook de smurf is terug van weggeweest.

Kusje

Is een burgemeester ook een ster? Dat is de vraag die we even moeten opwerpen aan het begin van deze sterrenrubriek. Nou, Onno Hoes wel. Hij is tenslotte de echtgenoot van Albert Verlinde, de sterrenkijker der sterrenkijkers, en hij is ook nog de broer van Isa Hoes, en die is beroemd. Dus Onno Hoes is, behalve de burgemeester van Maastricht, ook een ster.

Hoes kwam afgelopen week in het nieuws bij Show Laat, omdat er foto's waren gemaakt van hem met een 24-jarige jongeman, terwijl zij in een hotelbar zaten te drinken en te zoenen. Hoes' eigen commentaar, aan de tand gevoeld door niemand minder dan Patty Brard, was: 'Ja, we hebben daar wel lekker zitten doorpimpelen. Dat kan ik niet ontkennen. Ja, ik heb hem een kusje gegeven, maar dat zegt verder niets. Het is gewoon een vriend van me, ik ken hem al heel lang. En Albert kent hem ook.'

Maar ja, zoals Albert meer dan ieder ander zal begrijpen: je zoekt er als journalist toch meer achter, als een getrouwde man zit door te pimpelen en kusjes geeft aan 'gewoon een vriend' in een hotelbar. De relatie van Hoes en Verlinde staat volgens de roddelpers al tijden onder hoogspanning. Daar komt nog bij dat mensen die het gesprekje tussen Hoes en de jongeman afluisterden, daarin het woord 'echtscheiding' hoorden vallen. Tragisch.

Verlinde reageerde later in de week met een lang eigen statement, met onder andere de zin: 'Wij zijn twee volwassen mensen en het is aan ons om hierover na te denken.'

Toch genoot uw sterrenkijker stiekem meer van dit zinnetje, eerder in de week op show.nl: 'Albert Verlinde was dinsdagavond niet bereikbaar voor enig commentaar.'

Plastisch

Albert Verlinde was in de tussentijd gewoon druk bezig met zijn eigen werk, waarbij afgelopen week de hete kwestie was: heeft Gerard Joling zich aan zijn ontstoken kaak laten opereren, of was dat een smoes en deed hij eigenlijk een volledige facelift die niet goed is uitgevallen en waardoor hij zich nu verstopt houdt?

Dat laatste beweert Albert Verlinde, die in zijn programma verklaarde dat hij uit zeer betrouwbare bron had gehoord dat Gerard Joling zich voor de tweede keer in korte tijd cosmetisch had laten toetakelen. Twee keer vlak achter elkaar, dat kun je beter niet doen, wist Verlinde. De zanger was nu, aldus Verlinde in het tv-programma RTL Boulevard, 'zo blauw als een smurf' en durfde zich daarom nergens te vertonen.

Joling zelf 'ontkende het plastische verhaal bij hoog en laag', zoals De Telegraaf dat zo prachtig verwoordde, en wilde in RTL Boulevard niet reageren op de faceliftaantijgingen, maar later liet hij toch iets weten. Hij zond een sms naar de hoofdpresentator van het programma Winston Gerschtanowitz, as one does, en daarin stond het volgende, dat ook als Sinterklaasgedicht opgevat zou kunnen worden: 'Ik ben niet blauw en ik vind het flauw. Het is allemaal gelul.' Joling, die toch al vele jaren in de showbizz werkzaam is, weet blijkbaar niet dat 'allemaal gelul' feitelijk gezien het levensdoel van RTL Boulevard is.

We kijken nu halsreikend uit naar 11 december, want dan geeft Joling met Gordon het afscheidsconcert bij hun tv-hit Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken. En dan zal duidelijk worden of Geer inderdaad blauw is.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden