Aaf leest sterren

Een terugblik op een jaar vol lief en leed in de wereld van de celebrity's. Van bonny baby's tot en met toyboys.

Liefdevol

Het celebrityjaar 2013 begon op 2 januari, met de breuk - zoals dat heet als er nog geen scheidingspapieren getekend zijn, en omdat het spannender klinkt - tussen Rafael van der Vaart en Sylvie toen-nog-Van-der-Vaart. En het eindigt nu met de nieuwtjes rond de hoogste sterrenwatcher van Nederland, Albert Verlinde, die zich aldoor moet verantwoorden over de 23-jarige toyboys van zijn man, Onno Hoes.


Het was een roerig jaar.


Toch waren er ook grote sterren die niet aanhoudend gevolgd werden door de roddelpers, die in de luwte hun liefde voor elkaar tot wasdom konden laten komen. Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk, bijvoorbeeld, die, aldus Van Nieuwkerk, elkaar dit jaar op Lowlands ontdekten. 'We hebben echt zó staan zoenen op Lowlands, en heel Lowlands heeft z'n mond gehouden.'


Dat zijn fijne nieuwtjes.


Aan het Nederlandse sterrenfirmamentje werden nieuwe elementen toegevoegd, zoals Roy Donders, Stylist van het Zuiden, een man die niet alleen het fluwelen huispak (reeds uitverkocht) introduceerde, maar ook het fenomeen 'harde lakkrullen'. 'Een bestaande trend in mijn wereldje waar ik een eigen creatieve draai aan heb gegeven.' Wij verwachten in 2014 meer van het eigen wereldje van Donders te zien.


In Amerika leek men zich vooral op te winden over Miley Cyrus en haar twerkende billetjes. Maar er zit ook ware wijsheid in Miley, getuige haar tweet van deze week: 'Die tweets in je drafts... Dat is wie je echt bent.'


Uit Engeland kwam het gezelligste sterrennieuws van het jaar: baby George. Tot op de dag vandaag - de jongen is inmiddels al bijna een half jaar - is de Engelse celebritypers bezig om te analyseren op wie George meer lijkt: op zijn mama of op zijn papa. Ook hier leerden wij een mooie nieuwe term: de 'bonny baby'. Dat is een puddingachtig, plomp kind - en dat is George volgens het overgrote deel van de analisten. Hij lijkt dus meer op zijn papa.


De andere Belangrijke Baby die dit jaar werd geboren, was North, het kind van Kanye West en Kim Kardashian. Een groot deel van de pers rond deze baby werd gewijd aan de cadeaus die North gedurende het gehele jaar ontving. Haar oom en tante Beyonce en Jay-Z gaven haar bijvoorbeeld een met Swarovski-kristallen ingelegde kinderstoel.


De bonny baby's werden het tweede deel van het jaar overschaduwd door de grote, grimmige Charles Saatchi, de ex van Nigella Lawson, over wie er nog steeds dagelijks zoveel rare feiten naar buiten komen dat we het niet meer kunnen bijhouden. De feitjes van de afgelopen week: Saatchi is gek op troebele limonade van de Waitrose, en neemt die ook mee op reis. Hij eet elke dag om zeven uur 's ochtends een aangebrand stuk toast. En zijn liefste bezit is een knuffelhond die Narles heet.


O, en dan was er nog Gordon, die het jaar afsloot met: 'Ik wens iedereen dus ook connie, marc of welke chinees dan ook een liefdevol kerst ! Liefde en licht voor iedereen! '


Een mooi slotakkoord.


Maar als u minder positief ingesteld bent, kan ik u ook achterlaten met de quote van Albert Verlinde van de afgelopen week: 'Er blijft alleen leedvermaak over.' En hij kan het weten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden