Aaf leest sterren

Eindelijk eens twee celebrity's die niet moeilijk doen over hun romance en Madonna ontdekt Instagram.

Vonk

De sterrenrubriek zou deze week niet compleet zijn zonder de intens vervelende woordspeling 'De vonk sloeg over' - daarmee doelend, uiteraard, op wat Albert Verlinde omschreef als nú al het leukste celebritykoppel van het jaar.


Eva Jinek en Freek Vonk dus, die elkaar vonden tijdens een interview in haar praatprogramma. Zij ondervroeg hem, hij legde een boa constrictor om haar nek - enfin, die ouwe flauwe versiertrucs die we allemaal wel kennen.


Wat nieuw is: ze hadden hun eerste date net achter de rug, Eva was in Freeks huis nog maar amper geïntroduceerd aan de daar welig tierende slangen- en varanenbevolking, of ze traden al naar buiten als stel. Ze werden zonder omhaal tongend gespot in een café, Freek bevestigde alles bij Giel Beelen en Facebookte een foto van Eva bij hem thuis (weer met een slang om haar nek, natuurlijk). En ze lieten zich zonder protesteren vastleggen door paparazzo Mario Nap, die daarvoor niet meer hoefde te doen dan buiten de studio van Jinek op Zondag liggen, waar ze hand in hand uitgelopen kwamen.


Uw sterrenkijker dacht dat ze alles had meegemaakt op sterrengebied, maar dit nog nooit. Twee sterren die het met elkaar aanleggen, en dan niet maandenlang met zonnebrillen op, ondergedoken in Parijs, heimelijk hun liefde consumeren. Twee sterren die niet in ieder interviewtje bij hoog en bij laag ontkennen dat ze het met elkaar doen en liegen dat ze 'gewoon heel goeie vrienden zijn'. Twee sterren die het net zo aanpakken als gewone stervelingen. Verliefd? Gelukkig? Schreeuw het van de daken.


Het nam me in voor Eva, en ook voor die rare bioloog.


Zweet

Madonna zit op Instagram. Gewoon, onder de naam 'madonna'. Vreemd genoeg had nog niemand die geclaimd. Instagram, het Facebook-van-de-plaatjes, is echt Madonna's sociale medium. Meer dan een pakkende foto en een korte tekst hoef je er niet op te zetten.


'Cheers motherfuckers! I'm on instagram', luidde haar eerste korte, pakkende tekst. Die stond bij een foto die ze van zichzelf had gemaakt. Hierop was ze te zien in haar dagelijkse klofje: doorzichtige bh, blonde pruik. De volgende foto die ze postte, was weer van zichzelf, weer met nadruk op de boezem: een kiekje na een sportsessie, ongetwijfeld, want er gutste zweet over haar heen, en het bijschrift was: 'Addicted to sweat!!!!!' Op de achtergrond waren Madonna's wasbak en, zo te zien, wasmand te zien. Daar leven Instagramvolgers voor.


Daarna werd het saai en ging ze oude zwart-witfoto's van Frida Kahlo posten.


Schattig zijn de reacties van Madonna's volgers. Die hebben ineens een manier om tekstjes te sturen naar hun idool. 'I'm addicted to you', zetten ze dan onder een foto, of 'Love u!', of gewoon een heleboel keer een emoticon van een kroontje.


Maar sommige mensen schrijven 'You fucking whore' of 'I want to fuck you'. Onaangename dingen, en dat onder een simpel sportschoolfotootje. En dan gaat uw sterrenkijker zich toch afvragen: zou Madonna zich dat aantrekken? Of staat ze boven al dit gereaguur? Leest ze die reacties überhaupt? Maakt ze die foto's wel zelf? Bestaat Madonna nog?


Het rommelde nog lang na in het hoofd van uw sterrenkijker.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden