A Place to Call Home, Hokjesman, Spitfire Women

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

De cast A Place to Call Home.

A Place to Call Home

NP0 2, 17.40 uur

Luxe soap over de belevenissen van de steenrijke familie Bligh in het Australië van vlak na de Tweede Wereldoorlog. De serie begint met de bootreis van een mysterieuze verpleegkundige, die na twintig jaar vanuit Engeland terugkeert naar Australië en zich voorzichtig voegt bij de bekvechtende Blighs.

De hokjesman

NPO 2, 19.40 uur

Hokjesman Michael Schaap gaat op zoek naar de ware katholiek. Onderweg ontmoet hij beneden en boven de rivieren katholieken die hungeloof op zeer uiteenlopende manieren vieren en beleven. Waar komt die veelvormigheid vandaan? En wat maakt iemand tot een goede katholiek?

Michael Schaap, maker van het programma De Hokjesman. Beeld anp

Sergio Herman: Fucking Perfect

NPO 2, 20.35 uur

Portret van de kookverslaafde sterrenchef Sergio Herman, die na een lange succesperiode besluit te stoppen met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij wil meer tijd voor zijn gezin vrijmaken, maar is rusteloos en werkt ook aan een nieuwe zaak in een leegstaande kerk in Antwerpen.

Midsomer Murders

EEN, 20.45 uur

Rechercheur Barnaby onderzoekt de moord op de oudere dame Felicity Law. Net op de avond dat ze het loodje legde, vond de vrouw een tot nu toe onbekend schilderij van de 18de-eeuwse schilder Henry Hogson. Barnaby is nog niet begonnen met zijn onderzoek of er wordt een schilderij van Hogson gestolen.

Spitfire Women

BBC 2, 22.30 uur

Het verhaal van een club vrouwelijke piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog graag hun steentje wilden bijdragen en zich daarvoor niet lieten tegenhouden door het aanhoudende seksisme. De BBC spreekt met de laatste overlevenden over hoe de vrouwen uiteindelijk aan het front belandden.

Nooit meer slapen

NPO RADIO 1, 00.00 uur

Floortje Smit interviewt jager en wildplukker Ellen Mookhoek. Ooit studeerde ze geschiedenis en had ze een kantoorbaan, nu geeft ze leiding aan De Brede Moestuin en geeft ze adviezen over verbouwen en verzamelen. Daarnaast is er aandacht voor het boek Peyton Place (1956), dat nu opnieuw verschijnt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden