45.000 Handtekeningen tégen vroeger stappen

De jongerenorganisaties van de PvdA, VVD en GroenLinks hebben in anderhalve week 45.000 handtekeningen verzameld als actie tegen het initiatief..

ANP

De moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter verzamelen sinds eind vorig jaar via vroegopstap.nl handtekeningen om de horeca om 02.00 uur te laten sluiten. Maar de drie politieke jongerenverenigingen willen dat aan de huidige situatie niets verandert, zo meldde voorzitter Michiel Emmelkamp van de Jonge Socialisten (PvdA) dinsdag.

De moeders maken zich zorgen om drankgebruik onder jongeren. Door cafés en discotheken om 02.00 uur te laten sluiten, denken Gorter en Loonen alcoholmisbruik te beperken. De Jonge Socialisten, de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (VVD) en Dwars (GroenLinks) denken dat vroegere sluitingstijden zinloos zijn.

Gorter en Loonen hebben inmiddels 100.000 handtekeningen verzameld via vroegopstap.nl. Daarmee komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. De jongerenverenigingen willen de handtekeningen die ze verzamelen via vrij-uitgaan.nl alleen gebruiken als publiek statement. De Jonge Democraten (D66) hebben een eigen actie gelanceerd die wel moet leiden tot een debat in het parlement. Via kroegentochten probeert die vereniging onder de naam vrijopstap.nl de benodigde 40.000 handtekeningen te verzamelen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden