40 procent biefstuk besmet met bacterie ESBL

Een groot deel van het kalfs- en rundvlees dat in de supermarkt en bij de slager in de schappen ligt, is niet veilig. In 40 procent van het kalfsvlees zit de gevaarlijke bacterie ESBL. De bacterie, die ervoor zorgt dat antibiotica niet meer werkt, is ook in 13 procent van de biefstukken bij slager en supermarkten te vinden, meldt De Telegraaf.

null Beeld anp
Beeld anp

De krant baseert zich op een onderzoek van de Consumentenbond in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De resultaten zijn volgens de bond 'zorgwekkend'. De bacterie ESBL kan zich in het lichaam nestelen en grote schade veroorzaken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden