Update

2,1 miljoen verlies voor Slotervaartziekenhuis

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft vorig jaar 2,1 miljoen euro verlies geleden. In 2011 werd nog een winst gemaakt van 5,2 miljoen euro. Met name hogere personeelskosten hebben gezorgd voor het verlies, zo staat in het jaarverslag 2012 van het ziekenhuis.

Redactie
Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis. De bestuurder is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Beeld ANP
Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis. De bestuurder is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis.Beeld ANP

De continuïteit van het Slotervaart is zelfs in het geding, zo staat in het verslag. 'De raad van bestuur heeft een aantal risico's gesignaleerd die in 2014 een continuïteitsrisico voor het Slotervaartziekenhuis zouden kunnen opleveren.' Het gaat om een aantal direct opeisbare leningen die het ziekenhuis heeft uitstaan. Als een van de partijen dit geld meteen terug wil, heeft het ziekenhuis een groot probleem.

De omzet steeg wel, van 136 miljoen euro in 2011 naar 145 miljoen euro vorig jaar.

Felle strijd
In het Slotervaart woedt momenteel een felle strijd over de zeggenschap tussen voormalig directeur Aysel Erbudak en de erfgenamen van haar onlangs overleden zakenpartner Jan Schram. Schram was de eigenaar van het ziekenhuis.

Erbudak werd op 19 februari dit jaar geschorst en een maand later ontslagen. Ze spande toen een kort geding aan tegen de erfgenamen van Schram, vanwege hun plicht om haar het meerderheidsbelang van 51 procent van de aandelen in het Slotervaartziekenhuis te koop aan te bieden.

Dat hadden Erbudak en Schram zo afgesproken toen het ziekenhuis in 2006 in hun handen kwam, maar dat zouden de erfgenamen hebben nagelaten. Het kort geding werd in eerste instantie afgeblazen, maar later stapte de ex-topvrouw toch weer naar de rechter. Momenteel lopen er nog diverse zaken. 'Alles ligt nog open', zei de advocaat van Erbudak vorige week na een zitting bij de Ondernemingskamer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden