10 9 8 6 5 4 3 2 1 7

Wat waren de beste tv-programma’s van 2007? Welke tv-makers deden er het afgelopen jaar het meest toe? Vandaag de zevende plaats....

7. Tv-programma: Andere tijden. ‘Vanwege de immer boeiende onderwerpen en vooral door de enigszins onderkoelde presentatie van Hans Goedkoop’ (Louk Querens-Menke). ‘Goed voorbereid en uitstekend gepresenteerd’ (Carla Musterd). ‘Rustig gepresenteerd, mooi gemaakt en interessante onderwerpen’ (Jelmer Limburg).

7. Tv-persoonlijkheid: Hans Goedkoop. ‘De Kunst! Om te huilen zo mooi. Met die goede engel Hans Goedkoop! Zondag j.l. ook weer een juweeltje! Ik werd er erg blij van!’ (Peter van Werkhoven). ‘Hij toont zich echt betrokken en geïnteresseerd in hetgeen hij onder de aandacht brengt’ (Jeannine van Kempen Peters).

7. Tv-ergernis: Arrogante presentatoren. ‘De minachting waarmee Mart Smeets het kijkersvolk toespreekt’ (Gerard Lubbers). ‘Bij Pauw en Witteman erger ik me vaak aan de eerste, die zich erg arrogant kan opstellen’ (Netty Campagne). ‘Over Hugo Borst deel ik de kritiek dat hij zichzelf een beetje te goed aan het vinden is. Maar wat me veel meer ergert, is Jack van Gelder die voor de reclame een vooraankondiging doet, zijn gasten alvast noemt en dan net doet alsof de microfoons al dicht staan in de laatste halve minuut en zogenaamd een off-the-record babbeltje maakt. Brrrrrr’ (Harry Jonkers).

Nét buiten de lijstjes gevallen:

Tv-programma: Puberruil. ‘Fantastisch programma waarin naar voren komt wat voor invloed opvoeding/omgeving en provincie/opleidingsniveau kunnen hebben op kinderen’ (Cecile Verhoeven). ‘Alle vormen van Puberruil: dé hit in huis’ (Elene Klaren).

Tv-persoonlijkheid: Tante Es (Jörgen Raymann). ‘Vanwege haar originele en spraakmakende manier van interviewen van zeer uiteenlopende gasten, met regelmatig persoonlijke onthullingen als resultaat. Geen KRO-tranentrekkerij, maar oprechte tv. Zoals heel Raymann is laat een baken van beschaving is in een verhufterend tv-landschap’ (Hans van Eerden).

Tv-ergernis: Wendy van Dijk. ‘Zelden iemand gezien die voortdurend zo irritant empathisch kan zijn’ (Judith Fontaine). ‘Met stip op 1 op mijn lijstje tv-ergernissen van 2007. Kan geen mens meer normaal een hand geven en moet iedereen huggen met zo’n kitscherig Bold & the Beautiful-janksmoel. Gruwelijk’ (Marike Dickmann-Wijnand).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden