Albumhoes van Modern Pressure
Albumhoes van Modern Pressure ©

Op deze veel te rommelige plaat blijft slechts de helft overeind

CD (pop) - Modern Pressure

De Canadese Daniel Romano drijft steeds meer af van de traditionele, licht sentimentele countrymuziek van het album Come Cry With Me, waarmee hij vier jaar geleden doorbrak. Het vorig jaar verschenen Mosey had meer weg van een ode aan de psychedelische jaren zestig, een lijn die hij op zijn nieuwe plaat Modern Pressure voortzet.

Modern Pressure

Daniel Romano
Pop
New West

Zijn stem klinkt als die van Bob Dylan, midden jaren zeventig, terwijl sommige arrangementen aan die van The Band lijken ontleend. Het is soms alsof je hun Garth Hudson op orgel hoort. Zo'n liedje als The Pride Of Queens is dan meteen ook een van de betere nummers op een plaat die de eenheid van de voorganger mist.

Romano is in diverse liedjes op zoek naar de juiste vorm, wat hij verbloemt door lukraak maar wat instrumenten aan de arrangementen toe te voegen. Sommige liedjes klinken nodeloos vol en krijgen een instrumentale ontlading waaraan geen touw valt vast te knopen.

Van de twaalf liedjes op deze veel te rommelige plaat blijft de helft overeind. De afsluiting met What's to Become of the Meaning of Love is dan weer wel heel fraai.