Full of Hell neemt geen gas terug op Trumpeting Ecstasy
©

Full of Hell neemt geen gas terug op Trumpeting Ecstasy

CD (Heavy) - Full of Hell

De extreme metal is in de VS aardig aan het verhippen. Dat proces van muzikale gentrificatie voltrok zich al in de blackmetal bij bands als Deafheaven. Dankzij de band Full of Hell wordt de deathmetal nu ook hooggewaardeerd in veganistische hipsterkringen.

Full of Hell, Trumpeting Ecstasy (****), Heavy, Profound Lore.

Toch neemt Full of Hell niet bepaald gas terug om in een wat breder smaakpatroon te passen. Integendeel. Bij de plaat Trumpeting Ecstacy knal je met je hoofd tegen een betonnen muur van verbijsterend harde en technische metal, met bijpassende diepe grunts naast een hoog krijsstemmetje, en orkaanachtige 'blastbeats' van een ontketende drummer.

Maar Full of Hell laat in botte metaltracks als The Cosmic Vein ook wat licht door de kieren schijnen wanneer er ineens ruimte is voor een wat meer beheerste punkriff en zelfs wat thrashende gitaarsolo's. In het titelnummer experimenteert de band met knarsende elektronica en een hoge en engelachtige vrouwenstem. Die kleurt vreemd maar ook eng mooi naast de wurgende zang en de door dodenakkers ploegende gitaren.