Bob Dylan in 2010.
Bob Dylan in 2010. © PHOTO NEWS

Bob Dylan accepteert Nobelprijs voor Literatuur en noemt toewijzing 'grote eer'

Bob Dylan heeft toegezegd de Nobelprijs voor de Literatuur te accepteren. Dat meldt de Zweedse Academie vrijdagavond. Hij vindt de toewijzing 'een grote eer' en was 'sprakeloos' toen hij het nieuws vernam. Dylan weet nog niet of hij bij de uitreiking van de prijs in december aanwezig zal zijn.

Dylan kreeg op 13 oktober de prestigieuze prijs toegewezen. Een reactie van de Amerikaanse liedjesschrijver bleef echter uit. Op zijn website verscheen wel een vermelding van de prijs, maar die werd later weer verwijderd.

Dylan reageerde niet op telefoontjes van de organisatie en zei in het openbaar niets over de prijs. Afgelopen week zou de zanger met een van de bestuursleden hebben toegezegd de prijs te zullen accepteren. Aan The Telegraph laat hij weten bij de uitreiking aanwezig te zijn, 'als dat mogelijk is'. Hij is zeer verheugd met de prijs. 'Wie droomt er nou van zoiets?', aldus Dylan.

Bob Dylan

Dylans tekstboeken lezen als de mooiste po√ęziebundels

De Nobelprijs voor de Literatuur wordt op 10 december uitgereikt in Stockholm. Momenteel tourt Dylan door de Verenigde Staten.