©

's Wonderful is hoogtepunt van groots jazzmonument

CD (jazz) Ella Fitzgerald

Twaalf deeltjes telt de reeks Jazz From The Concertgebouw nu. De recentste aanvulling van Ella Fitzgerald is een hoogtepunt van dit grootse jazzmonument.

's Wonderful

Jazz

Nederlands Jazz Archief

's Wonderful bevat twee Amsterdamse optredens van de zangeres die toen op haar creatieve hoogtepunt en in topvorm was. In 1957 zong ze onder meer een adembenemend mooie versie van Angel Eyes en liet tot slot een even ontzagwekkend stukje scat- vocalen horen in Air Mail Special.

Drie jaar later, toen ze net haar legendarisch geworden Gershwin Songbook (5 lp's) had gemaakt, was ze misschien wel op haar allerbest. Ze liet Gershwin soepel swingen in Our Love Is Here To Stay, ontroerde in The Man I Love en ging helemaal los in Roll Em Pete. In Mack The Knife verzon ze ter plekke haar teksten en ze ontpopte zich tijdens het concert tot een even geestig als groots entertainer.

's Wonderful is behalve een schitterende aanvulling op haar immense discografie een ideaal album om verliefd te worden op de kunsten van Ella Fitzgerald, een van de allerbeste zangeressen uit de geschiedenis. Alle facetten van haar grootsheid worden op dit album uitgelicht.