Wijnmakerij rijpt wijn in zee

Een wijnmakerij uit de Amerikaanse staat Californië gaat een aantal flessen wijn drie maanden in zee laten rijpen. Het gaat om een experiment om te kijken hoe de zee de smaak van de wijn beïnvloedt.

Opeengestapelde flessen Beeld ANP Xtra

Wijnkenners weten al langer dat flessen wijn die zijn geborgen uit scheepswrakken een unieke smaak hebben. Vermoedelijk heeft de zee invloed op de smaak. De Mira Winery heeft de wijn in speciale stalen kisten gestopt en in de haven van Charleston, in South Carolina, te water gelaten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden