Werkgever heeft liever Mark dan Mohammed

Mark heeft gemiddeld 44 procent kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Een kandidaat die beschikt over dezelfde kwaliteiten, maar de naam Mohammed draagt, wordt in 37 procent van de gevallen uitgenodigd door een potentiële baas.

Dit is een van de conclusies van het vandaag gepubliceerde onderzoek Liever Mark dan Mohammed? van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Dát Marokkanen, Antillianen, Turken en Surinamers gediscrimineerd worden door sommige werkgevers, hadden de onderzoekers op basis van eerder onderzoek wel verwacht. Ditmaal ging het hun om de vraag: in welke mate krimpen je kansen als je een niet-westerse achternaam of geboorteplaats hebt?

Allochtonen met een academische of hbo-opleiding ondervinden nauwelijks nadeel van een exotische achtergrond, aldus het onderzoek. Maar degenen met een mbo-diploma of lager hebben het wel extra moeilijk. Zij hebben zo’n 9 procentpunt minder kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek, ook al hebben ze dezelfde kwaliteiten als hun autochtone concurrent. ‘Dat is heel zorgelijk. In deze groep komt dit het hardst aan’, zegt Iris Andriessen, een van de SCP-onderzoekers. ‘De meeste niet-westerse allochtonen hebben dit opleidingsniveau en zijn aangewezen op deze banen.’

Voor het onderzoek benaderde het SCP 1.342 werkgevers. Zonder dat zij het wisten, kregen zij een brief of telefoontje van zowel Rob als Darryl of Judith en Roshwita. De brieven en de bellers waren niet identiek, maar ontliepen elkaar qua kwaliteit niet, aldus de onderzoekers. Drie werkgevers hadden het door, de rest merkte niets.

Voor het onderzoek werden werkgevers uit de detailhandel, de horeca, de zorg, de financiële dienstverlening en de gemeentelijke overheid benaderd. Opvallend is dat vooral de detailhandel en de horeca niet erg happig bleken op allochtone sollicitanten. Met een naam als Jeffrey Seinpaal of Yener Azdural zijn je kansen voor een detailhandelbaan 10 procentpunt kleiner en in de horeca 11 procentpunt. Ook bij banen waarbij je veel contact hebt met de klant, maken zij minder kans. Zo’n 9 procentpunt.

Opvallend is dat vooral mannelijke allochtonen last hebben van discriminatie, zij maken gemiddeld 9 procentpunt minder kans op een baan. Tussen vrouwen is het verschil een stuk kleiner. Het SCP denkt dat dit te maken heeft het imago van allochtone mannen.

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen mei en december 2008 – een periode waarin er nog een schreeuwend tekort aan personeel was. Het SCP verwacht dat allochtonen het nu nog moeilijker hebben om een baan te bemachtigen. ‘Laat je niet ontmoedigen’, is het advies van Andriessen aan hen. ‘Investeer in je opleiding en zet door. Je zult vaker moeten solliciteren voor een baan, maar het is niet zo dat niet-westerse allochtonen helemaal geen kans maken.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden