Welingelichte kringen

Lezers van de Volkskrant kiezen deze maand de Nederlander van het jaar 2005. Een dagelijks verslag van het stemverloop. Uitslag: 23 december....

Hij blijft een middenmoter, en niet meer dan dat, maar na ruimveertienduizend stemmen is Peter R. de Vries dan toch iets aande stijgende hand. Zijn uitzending rond de verdwenenAIVD-floppies en alle publicitaire stampij daaromtrent heeft hemgoed gedaan, al lijkt het stemverloop nog niet te duiden op eenglanzende politieke carrière.

Jan Wolkers, 'de enige echte volksschrijver', mag zich ookverheugen op de warme belangstelling van zijn lezers.Gistermorgen leek zijn collega Geert Mak hetzelfde lot gegund,maar zijn opleving bleek van te korte duur om enige bewegingteweeg te brengen.

Intussen, elders op het web, woedt een discussie over hetgraaigehalte van het journalistieke superduo Barend en Van Dorp.De site tvformats.web-log.nl meldt het met een zekerestelligheid: de gelijkenis tussen de Volkskrantverkiezing en de'BVD Trofee' kan geen toeval zijn.

We geven maar even door hoe de roemruchte 'welingelichtekringen' menen dat de werkelijkheid in elkaar steekt:

'Het wordt nog meer bizar als insiders weten te melden dat deVolkskrant vorig jaar met Frits en Henk om de tafel heeft gezetenom hun verkiezing via een afvalsysteem in de talkshow van beideheren te doen. Dat kaatste toen af. En dus zien we nu detelevisiewereld op zijn best, in volle glorie. Zelfs bij eenkwaliteitsprogramma als Barend en Van Dorp wordt dus ordinairgejat.'

Tut tut, heren. Wat zijn wij aan het doen? De kiescommissiezal zich onmiddellijk in verbinding stellen met Peter R. deVries, misdaadjournalist.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden