Eindelijk weekendLies Visschedijk

Wat moet deze bekende actrice met al die vuurwapens dit weekend?

Lies Visschedijk (45), nu te zien in de film Singel 39, viert het weekend met haar twee zoons.

Lies Visschedijk met haar kinderen in de tuin.Beeld Ivo van der Bent

Crisis: Sjef (9) wil op de foto met én een kip én cavia ­Bacardi én twee Nerfs (geweren met schuimkogels, voor wie geen jonge zoons heeft) én de bebloede rubberen arm – en hij heeft maar twee handen. Ko (13) wil juist ­gamend worden vereeuwigd, ‘anders is het niet zoals in het echt’, maar dat is binnen voor de tv en het plan is juist buiten in de tuin. En dan zijn er nog de kippen Meeuwtje, Koekkoek en Adelaar, die zich alleen laten vangen met meelwormen en ‘in een bak ­larven graaien is weerzinwekkend’, aldus de mater familias.

Maar ja, zo gaat het er wel aan toe in huize ­Visschedijk op de zaterdag. Chaos, gezellig, en met een hoofdrol voor die geweren.

Lies: ‘Leg maar uit wat de Nerfs voor je betekenen.’

Sjef, ernstig: ‘Héél veel.’

Lies: ‘Hij ligt soms ook met die dingen in een hinderlaag te wachten tot mijn vriend thuiskomt.’

De guns dienen trouwens ook een hoger doel, ­namelijk het verjagen van reigers die op de vijver afkomen. Op de kippen wordt niet geschoten, ‘want die zijn grappig en ze leggen eieren’, aldus Sjef, en Ko wil later bij de vogelopvang werken dus hij is sowieso nogal van het gevogelte – met uitzondering van reigers dus. Het pluimveetrio zelf is overigens tweede leg. Lies: ‘We hadden eerst krielkippen, maar die maakten heel veel ­lawaai. Dan stond ik om half 6 ’s ochtends in mijn onderbroek in de tuin te shh’ten met een emmer voer. Ze sliepen in een boom en scheten bij de buren alles onder.’

Ko: ‘Deze willen wél op schoot. Wil je ze aaien?’

Daarna wil Sjef nog laten zien dat je Bacardi over tafel kunt schuiven, ontdekt Lies dat de kleinste Nerf ‘een verdomd leuk geweertje’ is en wordt er geschoten op de luxaflex omdat dat geinig klinkt. Als we weggaan, moet Lies koken. Op het menu: kip. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden