Interviews

Waar ontmoet je nog eens iemand? Op Marktplaats. ‘Het was alsof ik deze mensen al jaren kende’

null Beeld Annabel Miedema
Beeld Annabel Miedema

Veel nieuwe contacten doen de meesten van ons niet op, in deze tijd, maar Marktplaats blijft garant staan voor korte ontmoetingen met onbekenden. V-redacteur Gidi Heesakkers vroeg Marktplaats-gebruikers met wie zij het afgelopen jaar handelde naar hun gedenkwaardigste (ver)koop.

Gidi Heesakkers

In mijn telefoon liggen de overblijfselen van talloze ontmoetingen via Marktplaats bewaard. Mp guy, Mp, Mp1, MP Giel en Tom mp lamp; hun nummers heb ik nog, maar geen flauw idee welke lamp Tom ooit van mij overnam, of ik van hem.

Een heleboel Marktplaats-momenten waren de afgelopen 13,5 jaar – zo lang ben ik kennelijk actief op het advertentieplatform – onvergetelijker. De man uit Almere die elk bericht begon met ‘Hallo met Hennie’, alsof we aan het bellen waren. De jonge vrouw uit Amsterdam die mijn groene Scandinavische driezitsbank naar buiten tilde met haar vriend, zo nam ik althans aan. Later stuurde ze een bericht met het telefoonnummer van de sjouwer in kwestie, voor als ik interesse had om eens met hem af te spreken. ‘Mp guy’, dat is hij, bedenk ik me nu.

Sandra, die niet terugdeinsde voor mijn loodzware marmeren salontafelmiskoop en eenmaal bij mij aan de voordeur twee Turkse mannen was. De meneer uit Sappemeer met een grote roze betonnen vinger in de voortuin. De vrouw op wier bank ik in 2012 lapjeskat Simba aaide. Twee dagen later stond ze in mijn woonkamer, met een reismandje en de poes die zodra ze de deur uit was een andere naam kreeg. De kinderen zou ze vertellen dat Simba was weggelopen. De kat ligt inmiddels begraven in mijn achtertuin. Bij die roze betonnen vinger.

De verkopers bij wie ik in een jaar van lockdowns, afstand houden en amper nieuwe contacten opdoen even binnenkwam, de kopers met wie ik een praatje maakte. Ik belde ze nog eens op en vroeg ze naar hun gedenkwaardigste Marktplaats-transactie.

Eerste Marktplaats-aankoop van Gidi Heesakkers sinds corona, gekocht van Blikgoed.  Beeld Annabel Miedema
Eerste Marktplaats-aankoop van Gidi Heesakkers sinds corona, gekocht van Blikgoed.Beeld Annabel Miedema

Gekocht: Unieke edding 3000 marker stift staande lamp of hanglamp
Verkoper: Blikgoed, Prinsenbeek

De eerste Marktplaats-deal sinds corona, eind maart, voelde een beetje stiekem. Langs de snelweg waren de informatieborden nog maar een paar dagen voorzien van waarschuwingen als ‘reis niet onnodig’. Ik opende het tuinhekje van verkoper Blikgoed met mijn mouw en maakte de lamp in de auto schoon met van die desinfectiedoekjes, omdat ik toen nog dacht dat je van een lamp misschien ook wel corona kon krijgen. Blikgoed vermoedde dat hij al corona had gehad, vertelde hij op anderhalve meter afstand. Hij had carnaval gevierd en daarna was de halve feesttent ziek.

Fiets die Gidi kocht van Kees.  Beeld Annabel Miedema
Fiets die Gidi kocht van Kees.Beeld Annabel Miedema

Gekocht: Giant/Liv Avail 4 dames racefiets maat S in super staat
Verkoper: Kees, Den Haag

Een mooi huis in een mooie straat in Den Haag. De beste aankoop van 2020 stond begin april perfect gepoetst klaar. ‘Kom binnen’, zei Kees. Mijn verwachting was dat we deze intelligente-lockdowndeal in de buitenlucht zouden sluiten, maar zo erg kon tien minuten in de huiskamer van Kees staan toch niet zijn? Hij stuurde de vier jaar oude factuur na per WhatsApp. Zijn avatar was een fietsfoto. ‘Als er wat is, dan hoor ik het graag.’

Aftershokz-koptelefoontje, gedenkwaardigste aankoop van Kees Beeld Annabel Miedema
Aftershokz-koptelefoontje, gedenkwaardigste aankoop van KeesBeeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Kees:

‘Ik ben veel meer gaan fietsen in coronatijd. In 2020 tikte ik bijna de 11 duizend kilometer aan. Het plan is nu om volgend jaar de Tour de France te fietsen, een dag voor de profs uit. Om het trainen een beetje draaglijker te maken, heb ik laatst voor 60 euro op Marktplaats een waterdicht Aftershokz-koptelefoontje gekocht.

‘Ik luister tijdens het fietsen vooral naar podcasts: De Rode Lantaarn, WielerFlits, de Argos-podcast Dagboek van een IC-chef. De oordopjes zitten niet in je oor, maar op je jukbeenderen. Het geluid wordt via trillingen naar je oren gestuurd. Zo heb je je oren vrij om het verkeer te horen.

‘Eigenlijk ben ik niet zo van het tweedehands, maar van die koptelefoon wist ik niet zeker of hij me wel zou bevallen. Ik haalde hem op bij een jongen in een achterafstraatje in Katwijk, met wie ik even heb gepraat over waarom-ie ’m wegdeed. Hij had het druk met zijn studie, zei hij, sporten schoot erbij in.

‘Marktplaats-ontmoetingen zie ik tegenwoordig als een mooie gelegenheid om eens te horen hoe mensen buiten mijn directe omgeving deze tijd ervaren. Zelf lijd ik er niet zo onder, maar ik ben nieuwsgierig hoe anderen het beleven. Laatst heb ik mijn bed verkocht aan iemand uit het onderwijs. We hebben ook nog uitgebreid staan kletsen over de serie Klassen en de praktijk van gelijke kansen krijgen in Nederland. Veel meer dan over dat bed.’

Marktplaatsverkoper Kees Beeld Annabel Miedema
Marktplaatsverkoper KeesBeeld Annabel Miedema

Verkocht: Donkergroene badmat Zara Home
Koper: Lara, Utrecht

De badmat die Lara bij mij ophaalde, kreeg ik van mijn ex-schoonvader voor Sinterklaas. Lara woont om de hoek en vond mijn advertentie via de ‘in je buurt’-functie van Marktplaats. Ze kon wel een nieuwe badmat gebruiken, zei ze, ook al was ze er niet specifiek naar op zoek.

Badmat die Gidi verkocht aan Lara. Beeld Annabel Miedema
Badmat die Gidi verkocht aan Lara.Beeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Lara:

‘Ik was al langer op zoek naar een rolkoffer van Delsey. Onze oude van dat merk was versleten, die had ik ook ooit op Marktplaats gevonden. Nu had ik een alert aangezet, daar kwam een hit op en mijn bod van 60 euro was akkoord, ik mocht de koffer ophalen in Helmond.

Marktplaatshandelaar Lara Beeld Annabel Miedema
Marktplaatshandelaar LaraBeeld Annabel Miedema

‘Dat lukte alleen pas over drie weken. ‘Stuur maar even een apke tegen die tijd’, liet de verkoper weten. Heerlijk. Het woord ‘apke’ voor appje wekte mijn nieuwsgierigheid. Anderhalve week later kreeg ik ineens een bericht: ‘Sorry maar vriendin loopt moeilijk te doen. Vrouwen heey!’

‘Ik baalde, want ik had al een hele Marktplaats-dag om deze afspraak heen gepland. In de buurt van Helmond had ik stoelen gescoord en skateramps voor mijn skatende dochter. ‘Misschien kan ik haar nog overhalen’, stuurde de man van de rolkoffer. En inderdaad, een paar dagen later had ik weer bericht: de koop kon alsnog doorgaan.

‘Door dat ‘Vrouwen heey’ was ik alleen maar benieuwder geworden naar hem. Maar ook naar de achtergrond van de verkoop: waarom doe je een nieuwe koffer weg, nog in het plastic? Welke reizen zijn er niet doorgegaan? Ik kwam er niet achter, eenmaal aan de deur. Daar stond een hartstikke vriendelijke vrouw, gelukkig niet verzuurd omdat ze toch de koffer moest verkopen. Zelf voelde ik wel de behoefte om extra te benadrukken hoe blij we ermee waren. Ik had gehoopt dat haar man nog even om de hoek kwam kijken, maar hij was niet thuis. Helaas.

‘Hij stuurde vandaag, drie weken later, nog een bericht of ik hem een beoordeling wilde geven. Ging hij een hele nieuwe advertentie voor aanmaken, want de oude was verlopen.’

Rolkoffer, gedenkwaardigste Marktplaats-aankoop van Lara Beeld Annabel Miedema
Rolkoffer, gedenkwaardigste Marktplaats-aankoop van LaraBeeld Annabel Miedema

Gekocht: GLAZEN CITROEN LAMP-GEEL/ZILVER
Verkoper: BIEDEN BIJ ADVERTENTIE AUB, Vinkeveen

De gordijnen waren dicht bij BIEDEN BIJ ADVERTENTIE AUB. Ze had gevraagd het geld door de brievenbus te doen. De lamp zou ze in een ton onder een tafeltje naast de voordeur verstoppen, in een doos. Er zat een kaart bij met een zonnebloemen op de voorkant, BIEDEN BIJ ADVERTENTIE AUB wenste mij veel plezier met de aankoop. ‘Envelop gevonden, dank je’, stuurde ze later op de avond, met een zonnebloem-emoji. Toen ik haar vroeg of ze wilde meewerken aan dit artikel schreef ze me terug dat ze het een leuk idee vond, maar dat ze nooit iets koopt op Marktplaats. ‘Alleen verkoop. Maar anders had ik ook niet mee willen doen, ik ben erg op mezelf.’

Lamp die Gidi kocht van BIEDEN BIJ ADVERTENTIE AUB.  Beeld Annabel Miedema
Lamp die Gidi kocht van BIEDEN BIJ ADVERTENTIE AUB.Beeld Annabel Miedema

Gekocht: Lichtgrijze salontafel in de vorm van een hand
Verkoper: de Vries, Oud-Beijerland

In de auto naar Oud-Beijerland stelde ik me een keur aan mogelijke verkopers bij deze zilveren hand voor, maar niet per se Andreas. Het was de eerste salontafel van Andreas en zijn vrouw, vertelde hij in het halletje waar op de grond een vaas met pauwenveren stond. Een jaar of twintig geleden gekocht bij Seats and Sofas, zijn vrouw was er minder verguld mee dan hij. Toen de kinderen geboren werden, verhuisde de tafel vanwege de glazen plaat naar de Xbox-hoek op zolder. Andreas had 'm al eens eerder op Marktplaats gezet, maar niemand wilde er meer dan een paar tientjes voor geven. Destijds vond hij dat te weinig, maar nu ging hij toch akkoord met een bod van 25 euro.

Salontafel die Gidi kocht van Andreas Beeld Annabel Miedema
Salontafel die Gidi kocht van AndreasBeeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Andreas:

‘Ik had een elektrische auto van de zaak, een Opel Ampera-e. Toen ik wegging bij mijn oude werkgever hoefde ik de laadpaal niet terug te geven. Het was een flinke, lelijk geworden bak; het wit was helemaal verkleurd. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat iemand dat ding nog zou willen hebben, maar tegen de kinderen had ik gezegd dat zij het geld mochten houden als zij hem zouden verkopen. Dat deden ze alleen maar niet. Uiteindelijk heb ik ’m zelf op Marktplaats gezet en kreeg ik er nog vijf tientjes voor. Het verzenden was een heel gedoe, maar de koper stuurde zelfs nog foto's van de geïnstalleerde paal. Hij was er dolblij mee, toch enigszins tot mijn verbazing.

‘Zelf heb ik helemaal niks met tweedehands spullen. Ik koop liever alles nieuw. Heel soms kopen de kinderen iets via Marktplaats. Met de Nintendo-spellen die we voor een spotprijsje mochten hebben, waren ze helemaal gelukkig. Ik heb nog steeds een auto van de zaak, dus dat we er een eind voor moesten rijden maakte niet zo veel uit. Het was op deze manier ook meteen een uitje.’

Andreas met Nintendo-spellen. Hij verkocht eerder een laadpaal voor een elektrische auto. Beeld Annabel Miedema
Andreas met Nintendo-spellen. Hij verkocht eerder een laadpaal voor een elektrische auto.Beeld Annabel Miedema

Verkocht: Roze zuil/pilaar/sokkel/plantentafel vintage
Koper: Fay, Utrecht

Vluchtige voordeurdeal. De zuil paste in de gevlochten mand op haar fiets, meer kan ik me niet van Fay herinneren.

Roze zuil/pilaar/sokkel/plantentafel vintage, verkocht door Gidi aan Fay Beeld Annabel Miedema
Roze zuil/pilaar/sokkel/plantentafel vintage, verkocht door Gidi aan FayBeeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Fay:

‘Eind vorig jaar ben ik groter gaan wonen. De muren kwamen in coronatijd op me af. Ik ga graag naar de kringloop, maar die was dicht, dus daar kon ik niet naartoe voor nieuwe meubels. Op een bestelling van Ikea moest ik een maand wachten. Marktplaats was dus meer dan ooit een uitkomst.

‘Ik vond een vintage tv-kastje bij een man in Hazerswoude, alleen het lukte maar niet om een geschikt ophaalmoment te vinden. Uiteindelijk reed mijn moeder uit Leiden op een zaterdagmiddag bij de verkoper langs. Zij vindt het net als ik leuk om parels te vinden, dus toen zijn garage vol bleek te staan met mooie meubels belde ze mij enthousiast op.

‘Naast zijn vaste baan bij een verzekeringsbedrijf verkocht die man als hobby meubels door. ‘Alles wat hier staat vind jij geweldig!’, riep mijn moeder. Ze stuurde de ene na de andere foto door. En terwijl ik kennismaakte met de 92-jarige oma van mijn vriend – dat was er door corona niet eerder van gekomen – ging zij met drie topstukken voor mij naar huis: dat tv-kastje, een nachtkastje en een Deens ladekastje.’

Fay met de zuil die ze kocht van Gidi.  Beeld Annabel Miedema
Fay met de zuil die ze kocht van Gidi.Beeld Annabel Miedema

Gekocht: AO-boekjes, gratis af te halen
Verkoper: Bert K., Geldrop

Een koude vrijdagavond in december, in een bungalowwijk. Bert verontschuldigde zich voor het feit dat de buitenlamp bij de voordeur stuk was en ik in het donker moest wachten. Hij deed een doos met ongeveer tweehonderd AO-miniboekjes van de hand. AO staat voor Algemene Onderwerpen, een periodiek die sinds 1936 actuele onderwerpen van achtergrondinformatie voorziet. Ik vertelde hem dat ik de omslagen van AO-uitgaven uit de jaren zeventig en tachtig mooi vind. De betere exemplaren uit de doos van Bert gingen over computers in zakformaat, alcohol, ‘kinderen, ja of nee?’, ufo’s en trimmen.

AO-boekjes die Gidi gratis afhaalde bij Bert. Beeld Annabel Miedema
AO-boekjes die Gidi gratis afhaalde bij Bert.Beeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Bert:

‘De buitenlamp is nog steeds niet vervangen – typisch zo’n klusje dat er maar niet van komt. Ik woon in mijn ouderlijk huis. De doos die jij hebt opgehaald stond sinds ik hier woon op dezelfde plek, in een kast in de studeerkamer van mijn vader. Hij is maar 53 jaar geworden en overleed in 1986. Hij was net als ik docent en geabonneerd op die AO-boekjes. In mijn middelbareschooltijd haalde ik er met enige regelmaat ideeën uit voor spreekbeurten.

‘Ik kan moeilijk afstand doen van spullen die van mijn vader waren, daarom heb ik ze zo lang bewaard. Maar als ik eenmaal de knoop heb doorgehakt, verdwijnt dat gevoel ook meteen. Als ik dit geweten had, dan had ik het eerder weggedaan, denk ik op zo’n moment altijd. Maar ja, bij het volgende ding begint het hele proces opnieuw.

‘Sinds anderhalf jaar koop en verkoop ik maandelijks tussen de tien en twintig items. Het is haast een handeltje geworden, terwijl ik geen handelaar ben. Ik ben een verzamelaar. Mijn huis was en is een opslagplaats, daarom ben ik gaan verkopen. De meest lucratieve deal was een dragon fly-tafellamp die ik op Marktplaats kocht voor 25 euro en op Catawiki verkocht voor 200 euro.

Bert, koopt en verkoopt maandelijks tussen de 10 en 20 items op Marktplaats en via Catawiki. Beeld Annabel Miedema
Bert, koopt en verkoopt maandelijks tussen de 10 en 20 items op Marktplaats en via Catawiki.Beeld Annabel Miedema

‘Ik heb een aantal favoriete kringlopen waar ik normaal gesproken elke zaterdagochtend naartoe ga, en soms leg ik een hele route met Marktplaats-afspraken af. Dan rijd ik via Utrecht bijvoorbeeld richting Zwolle, blijf ik in Groningen slapen en doe ik al met al zo 20 adressen aan. Mijn vriendin woont in Schiedam, in die omgeving pik ook geregeld wat op.

‘Zo belandde ik een keer in een dorp boven Rotterdam bij een man met een huis vol met klokken. Hij restaureerde oude kerkuurwerken. Als je een gelijkgestemde tegenkomt, dan blijft dat maar praten. Ik ben wel drie kwartier bij hem binnen geweest. Dat er binnen de kortste keren vertrouwen is, vind ik wel bijzonder aan Marktplaats.

‘Ik zoek vooral naar art-deco-spullen. Vazen, beeldjes, schalen, tabakspotten, lijstjes, lampen. Amsterdamse School-bijzettafeltjes. Bij een veiling vond ik een paar dozen met oude telefoons, van begin vorige eeuw tot de jaren zestig, dat bakelieten spul. Ik heb er nu een stuk of twintig op een tafel liggen. Ik bood er 300 euro voor en weet dat ik er op Catawiki 1.000 euro of meer voor krijg, maar vooralsnog vind ik ze te mooi, ik kan er geen afscheid van nemen.

‘Dat geldt ook voor het 16de-eeuwse beeldje waarmee ik bij het programma Tussen kunst en kitsch ben geweest. Het bleek 1.500 euro waard te zijn. Ik heb de afgelopen jaren geleerd van mooie spullen te genieten. Mijn oog valt nu op een oude Franse treinlamp, met ernaast een oude pop van papier-maché. En naar de vaas die in de buurt van de televisie staat, kan ik rustig een kwartier kijken.’

Bert met het 16de-eeuwse beeldje dat volgens de experts van ‘Tussen kunst en kitsch’ 1.500 euro waard is.  Beeld Annabel Miedema
Bert met het 16de-eeuwse beeldje dat volgens de experts van ‘Tussen kunst en kitsch’ 1.500 euro waard is.Beeld Annabel Miedema

Verkocht: Giant Liv Avail 4 maat S dames racefiets
Koper: Sander, Wageningen

De fiets die ik een jaar geleden kocht van Kees, haalde Sander nu bij mij op voor zijn vrouw. Het afgesproken bedrag had hij contant meegenomen. Ik voelde me een beetje schuldig toen ik zei dat ik hem liever een Tikkie stuurde.

Sander, koopt de racefiets van Gidi die ze een jaar geleden zelf kocht van Kees. Beeld Annabel Miedema
Sander, koopt de racefiets van Gidi die ze een jaar geleden zelf kocht van Kees.Beeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Sander:

‘In de zomer van 2018 waren wij op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen. Ons oog viel op een felgekleurde plastic designstoel van het merk Kartell, een ontwerp van Carlo Bartoli. We konden er een ophalen in een dorp bij Utrecht voor 45 euro.

‘Het echtpaar dat de stoel verkocht bood koffie aan. Aan de keukentafel hadden we een leuk gesprek, over wat ik deed, wat mijn vrouw deed – zij was net bezig met een korte opleiding op kunstacademie ArtEZ, dat vonden zij interessant. Toen ze een uitgebreide rondleiding door hun huis wilden geven, vond ik dat alleen maar leuk.

‘Zijn moeder was overleden en had allerlei mooie designmeubels nagelaten. Boven stonden stripstoelen van Gijs Bakker, en van die S-vormige Verner Pantons. Ik vroeg ze het te laten weten als ze die ook op Marktplaats wilden zetten, en jawel, twee weken later kreeg ik een berichtje.

‘De Pantons deden ze niet weg, maar die Gijs Bakker-stoelen mocht ik hebben. Mijn schoonmoeder was ook wel benieuwd geworden wat deze mensen nog meer hadden staan en kwam in hun overzicht met advertenties een leuke lamp tegen. Dus ik maakte weer een afspraak gemaakt, en uiteindelijk nam ik naast die stoelen en de lamp ook nog een krukje mee naar huis. Best vreemd hoe vertrouwd dit allemaal voelde, meteen die eerste keer al; het was alsof ik deze mensen al jaren kende.’

Stripstoelen van ontwerper Gijs Bakker, die Sander kocht op Marktplatas. Beeld Annabel Miedema
Stripstoelen van ontwerper Gijs Bakker, die Sander kocht op Marktplatas.Beeld Annabel Miedema

Gekocht: Paarse (hang)plant setcreasea (tradescantia pallida)
Verkoper: Astrid, Utrecht

Astrid had nog twee stekjes over. Ik koos het iets grotere exemplaar, met een extra lang takje. Die was 50 cent duurder. Voor het huis van Astrid lag een verwijderde dakkapel, en even later ook het afgebroken extra lange takje.

Paarse (hang)plant setcreasea (tradescantia pallida), die Gidi kocht van Astrid. Beeld Annabel Miedema
Paarse (hang)plant setcreasea (tradescantia pallida), die Gidi kocht van Astrid.Beeld Annabel Miedema

Marktplaats-moment van Astrid:

Astrid: ‘Ken je die ouderwetse speldjes met retro afbeeldingen? Daar maak ik oorbellen van, en die verkoop ik elk jaar op Koningsdag. Dat loopt heel goed. Ik ben dus altijd op zoek naar leuke afbeeldingen, en daarvan heb ik er natuurlijk twee nodig.

‘Via Marktplaats kwam ik in contact met een verzamelaar uit Bussum die graag speldjes wilde ruilen. Met mijn voorraad stapte ik in de trein, hij haalde me op bij het station. Meestal merk je gewoon aan het contact dat het wel pluis is, dat was nu ook zo.

‘Er liepen twee grote honden rond en zijn vrouw was ook thuis, een hartelijk mens. Toen ze hoorde over mijn oorbellen ging ze vertellen over háár creatieve hobby’s, ze knutselde dingen van veren. Ik kreeg een papegaaienveer mee naar huis. Die hangt nog steeds op een magneetbord, tussen de andere leuke frutsels waarvan ik niet weet wat ik er anders mee moet.

Veer die Astrid meekreeg van een vriendelijk Marktplaats-echtpaar. Beeld Annabel Miedema
Veer die Astrid meekreeg van een vriendelijk Marktplaats-echtpaar.Beeld Annabel Miedema

‘Ik had nooit verwacht dat ik wel drie, vier uur bij die verzamelaar aan tafel zou zitten, dat het zo gezellig zou zijn. Maar precies dat onverwachte vind ik zo leuk aan Marktplaats: de verrassing van even in het leven stappen van iemand met wie je anders waarschijnlijk nooit contact zou hebben. En dat je ook af en toe het goeie in mensen ziet. Niet iedereen is alleen maar op geld uit.

‘Die ontmoeting in Bussum is van voor de coronatijd, maar het afgelopen jaar heb ik weleens gekscherend gezegd: dat Markplaats-dealtje was het sociale hoogtepunt van de dag.’

Speldjes die Astrid kocht van een verzamelaar uit Bussum.  Beeld Annabel Miedema
Speldjes die Astrid kocht van een verzamelaar uit Bussum.Beeld Annabel Miedema

Meer gratis

Op Marktplaats werden in 2020 negen miljoen advertenties meer geplaatst dan in 2019, en er werd 2,5 keer zo vaak gezocht naar gratis spullen. De zoekterm ‘gratis’ kwam 21 miljoen keer voor, meldde het ANP in december. Een woordvoerder van Marktplaats zei de toename niet los te kunnen zien van de coronatijd: ‘Misschien is het ook zo dat in deze toch onzekere tijd mensen liever de hand op de knip houden.’ Marktplaats zag ook meer zoekvragen naar bureaustoelen, tweedehands laptops, bordspelletjes en kampeerspullen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden