Vrouw blijft moord op peuter ontkennen

De overbuurvrouw T. J. van de vermoorde peuter Robin Bogers blijft ook in hoger beroep ontkennen dat ze het driejarige meisje om het leven heeft gebracht....

ANP

DEN BOSCH

De rechtbank in Breda veroordeelde de 29-jarige Bredase op 5 maart tot tien jaar gevangenisstraf. Er was levenslang geëist. Zowel het Openbaar Ministerie als de vrouw is tegen de uitspraak in beroep gegaan.

J. wurgde Robin volgens de rechtbank op 24 april 1996, stopte het lijkje in een vuilniszak en gooide die in een vuilcontainer. Op de stortplaats vond de politie later een schoentje met delen van het voetje van Robin.

De politie hield in deze zaak, door toedoen van J., vele verdachten aan. De vrouw wees steeds weer andere schuldigen aan. Omdat ze de laatste was bij wie Robin levend was gezien, bleef zij de belangrijkste verdachte.

In de negen maanden dat J. vóór de zitting in maart vastzat, veranderde zij steeds haar verklaringen. Na aanvankelijke ontkenningen bekende ze in augustus vorig jaar Robin te hebben gewurgd 'omdat zij zoveel praatte over haar overleden zoontje Nicky'.

Nicky overleed in december 1995 en was het speelkameraadje van Robin. J. had de bekentenis in haar dagboek opgeschreven en doorgegeven aan een gevangenisbewaarster en een vriendin. Later heeft ze deze bekentenis weer ingetrokken.

Het hof heeft gisteren besloten twee helderziende getuigen te laten horen. Zij zouden hebben verklaard dat Robin is ontvoerd in plaats van te zijn gedood door J. Zowel de procureur-generaal als de rechters van het hof bestempelen de twee getuigen als 'mogelijke fantasten'. Maar het hof meent niettemin dat de verdachte recht heeft op deze getuigen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden