Vier producties genomineerd voor Gouden Gids prijs

Voor de Gouden Gids Publieksprijs 1997 zijn vier toneelproducties genomineerd. Dat zijn Masterclass van Toneelgroep Amsterdam, Een Sneeuw van Het Toneel Speelt, De Twaalf Gezworenen van het Noord Nederlands Toneel en Amanda, een monoloog van Ingeborg Elzevier, uitgebracht door Impresariaat Gislebert Thierens....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Deze vier producties komen voort uit de longlist die veertien voorstellingen bevatte. De prijs, een bedrag van honderdduizend gulden, wordt toegekend door het publiek dat het hele seizoen door is geênqueteerd. Meer dan tienduizend toneelbezoekers hebben daarna per post een stembiljet ontvangen waarop een cijfer gegeven kon worden aan alle genomineerde producties die men heeft gezien.

Hedy d'Ancona, Europarlementariër en ex-minister van WVC, zal de Gouden Gids Publieksprijs op 28 mei uitreiken in een televisie-uitzending van de AVRO. Hierin zijn acteurs en regisseurs van de vier genomineerde producties aanwezig en wordt met een aantal gasten gediscussieerd over de stand van zaken in het Nederlandse toneel.

Het is de derde keer dan de prijs wordt uitgereikt. In 1995 ging hij naar de voorstelling Rijkemanshuis van het Zuidelijk Toneel, vorig jaar naar Angels in America van het RO Theater.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden