Seksmail Arnon Grunberg

Tijdens een gangbang zou ik mijn uiterste best doen minstens zo goed te zijn als de andere deelnemers

Wekelijks mailt (of appt) Arnon Grunberg met mensen over seks en aanverwante zaken. Deze week met Frans Leliveld, IC-verpleegkundige.  

Frans:

Mijn man en ik (23 jaar samen) hebben al jaren geen seks meer met elkaar, wel met anderen. Onze relatie is van het begin af aan een open relatie geweest en dat bevalt goed. Monogamie is een slechte uitvinding, want tegennatuurlijk.

Ik heb in mijn 60-jarige leven nog nooit seks gehad met een vrouw. Vind jij dat een omissie?

Jij flirt in je mails zo nu en dan met seks met een man. Is dat al eens gebeurd?

Wat een verhaal trouwens in de Volkskrant  over de clitoris. Kon me er niet toe zetten om het helemaal te lezen. Heb jij er iets van opgestoken?

Arnon:

Het seksloze huwelijke intrigeert me. Ik schreef een roman die onder andere over het seksloze ­huwelijk gaat, De asielzoeker.

Veel mensen hechten aan monogamie of aan de illusie ervan. Moeten die mensen op andere ideeën worden gebracht? Ik vind bekeringsdrift bijna altijd kwaadaardig.

Bestaat er nog jaloezie in jullie seksloze huwelijk? En verliefdheid?

Ik ben nog niet door een man gepenetreerd, noch heb ik een man gepenetreerd. Verder zijn er wel voorzichtige pogingen geweest tot seks met een man.

Of je eens seks met een vrouw moet hebben, nee waarom? Als jij die behoefte niet voelt. Het verhaal over de clitoris heb ik gemist. Mijn vriendin zei onlangs dat ze ­iemand kende die beter kon ­vingeren en likken dan ik.

Seks is geen sport, de verleiding, het verhaal acht ik minstens zo ­belangrijk als de technische daad zelf. Maar ik ben wel competitief ingesteld, moet ik bekennen, tijdens een gangbang zou ik mijn uiterste best doen minstens zo goed te zijn als de andere deelnemers.

Frans:

Verliefdheid is mooi maar tijdelijk, houden van kan voor altijd zijn. Ik heb, toen ons huwelijk seksloos werd, heel even gedacht dat dit dan ook het einde van onze relatie zou zijn, maar gelukkig heeft de praktijk het tegendeel bewezen.

Er is geen sprake van jaloezie. Misschien juist omdat we geen seks meer met elkaar hebben?

Wat grappig dat jij op mijn vraag of je wel eens seks met een man hebt gehad begint over penetreren. Dat heeft bij mij best lang geduurd, voordat ik daaraan toe was. Ik zou je willen aanbevelen eerst eens met tongen en pijpen te beginnen.

Wat doet het met je (ego) als je vriendin verklaart dat ze wel betere likkers en vingeraars heeft gehad dan jij?

Arnon:

Onthechting is een voorwaarde voor geluk, maar te veel onthechting kan de ander het gevoel geven volstrekt inwisselbaar te zijn.

De penetratie is allicht overschat, misschien gaat de penetratie ook over bezitsdrang.

Met tongen ben ik heel voorzichtig begonnen en ik ga binnenkort eten met de jongens van ­Rundfunk en ik hoop erg dat ik hen kan verleiden om mij voorzichtig te pijpen.

Mijn vriendin zegt dat piemels niet allemaal even lekker smaken, volgens haar smaakt mijn ­piemel erg lekker. Ik mag dan niet als de beste kunnen likken en vingeren maar ik smaak lekker.

Zeker, soms lijdt het ego. Maar het vermogen om te kunnen lijden, schrijft Peter Sloterdijk, is het vermogen van de krijger.

Laten we ons daaraan vasthouden.

Frans:

Je hebt me aan het denken gezet, is mijn huwelijk te veel onthecht? Toch durf ik best van een gelukkig huwelijk te spreken.

Voorzichtig tongen, voorzichtig pijpen? Wat zijn dat voor halve maatregelen Arnon? Tongen en pijpen doe je vol overgave of laat het anders maar zitten. En waarom wil jij je laten pijpen en pijp je die leuke blonde van Rundfunk niet zelf, vol overgave. Als ik weleens heteroporno zie, kan in me niet aan de indruk onttrekken dat de meeste vrouwen behoorlijk waardeloze pijpers zijn.

Wat fijn voor je dat je een lekker smakende piemel hebt, dan zal het met de geur, ook niet onbelangrijk, eveneens wel goed zitten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden