Thrill Grill is een knusse bistro met stevig, maar droog vlees

Recensent Mac van Dinther eet bij de Thrill Grill in Amsterdam.

Mac van Dinther
null Beeld Els Zweerink
Beeld Els Zweerink

Wat is Thrill Grill?

We benutten deze eerste aflevering van het jaar om een trendje te signaleren: de opmars van de Betere Burger. In de VS is Shake Shack populair bij liefhebbers van een kwaliteitshamburger, onder wie president Obama. In Groot-Brittannië timmert Gourmet Burger Kitchen aan de weg. En nu heeft bij ons tv-kok Robert Kranenborg zich op het verbeteren van de burger gestort met zijn eigen McRobert: de Thriller, een burger van 100 procent rundvlees van Nederlandse weidekoeien. Sinds november heeft de Thriller een eigen huis: restaurant Thrill Grill.

De Cijfers:

Kosten:
Classic Beef Thriller € 7,95;
Vega Thriller € 7,95;
Salmon Thriller € 8,95;
Truffel Parmesan Fries € 6,95.
Waldorf salade € 6,95.

Punten:
Eten 6
Bediening 7
Entourage 7,5
Prijs-kwaliteit 7

Geinig. Waar zit dat?

'Eat in or take out' staat er op de kakibruine luifel van het eettentje in de Amsterdamse Pijp. Binnen ligt beton en visgraatparket, zijn de zijmuren bekleed met lange zwarte banken en staan ketchupflessen op houten tafeltjes. Een zwerm gloeilampen legt er een dekentje over van zacht gelig licht: meer een knusse bistro dan een kale Amerikaanse snackafwerkplaats. Achterin is de witbetegelde keuken waarin jongens met zwarte honkbalpetjes burgers staan te flippen. Voor de bediening zijn er frisse jongelui in voorschoten van donkere spijkerstof.

Druk?

Niet als we binnenkomen, rond half zeven. Maar een uurtje later zit het propvol: hippe jongens, mooie meiden, mannen in pak. 'We zijn booming', zegt de jonge blonde ober. Thrill Grill raakt overduidelijk een snaar in de urban lifestyle van snel en gemakkelijk iets eten.

Wat eten we?

We gaan voor de volle mep: 'Classic Beef Thriller', 'Vega Thriller', 'Salmon Thriller' met Waldorf-salade en Truffel Parmesan Fries. Daarbij drinken we een goed glas Fleurie Clos de la Roilette 2013. Kranenborg is natuurlijk niet helemaal van de straat.

En: smaakt het?

We werken het menu af van laag tot hoog. Met stip onderaan bungelt de Waldorf: een vierkant bord met een kledderboel van slordig uit elkaar gerukte slabladeren, schonkige brokken schimmelkaas, halve druiven, verpulverde walnoten en schijfjes zoete appel. Een afrader.

Op twee van onder staat de Vega Thriller: een broodje met een zwartgeblakerde schijf flauwe falafel; die eet je in elk falafeltentje in de Pijp beter. Een treetje hoger komen we bij een bord aan elkaar plakkende dunne frieten, lukraak bedekt met kaasstrooisel waar we niet echt lekkere Parmezaan uit halen. Van truffel is niets te proeven.

Pff. Is er ook nog iets goed?

Stil maar, daar komen we nog. Op plaats twee van boven staat de Thriller, een dikke schijf gemalen rundvlees op een zacht kadetje met een schijfje spek, een plakje kaas, verse sla en tomaat. Het vlees is rosé gebakken en heeft een stevige bite, maar het is ook vrij mager en daardoor droog.

Daar heb je de saus voor. Wat staat bovenaan?

Het hoogtepunt van de avond is, tot onze verrassing: de Salmon Thriller. Een sappig mootje roze vis, bestreken met ponzu, Japanse soja-citrussaus, en geserveerd op een zacht wit broodje met ingelegde gember en sliertjes rettich. Delicaat van smaak. Toppertje.

Wat vinden we van Thrill Grill?

Eerlijk gezegd hebben wij niks met die hamburgercultus. Om toch wat vergelijkingsmateriaal te vergaren, lopen we de McDonald's op de hoek binnen voor een Big Mac. Voor 2 euro minder krijgen we daar twee miezerige schijfjes vlees op zoet wit sponsbrood geserveerd in een hok dat eruitziet als een dagopvang voor depressieve daklozen. Vergeleken hiermee doet Thrill Grill een hell of a job. Maar geef ons maar een goede gehaktbal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden