Shell wil meer vrouwen op topposities

Shell wil meer vrouwen in de top. Over vijf jaar moet een op de vijf topmanagers van het Nederlands-Britse olieconcern een vrouw zijn, zo heeft de multinational zich voorgenomen....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

Shell is de eerste Nederlandse multinational die concrete doelstellingen formuleert over het aantal vrouwen in de top. Veel bedrijven zeggen moeite te doen meer vrouwen in het management te benoemen; niet alleen omdat dat leuk is voor die vrouwen, maar ook omdat het de resultaten ten goede komt.

Shell wil ook meer nationaliteiten in de top dan alleen Britten en Nederlanders. Als Shell niets onderneemt, zitten er over tien jaar nog steeds slechts Westerse mannen in, blijkt uit een studie van Shell. 80 procent van het personeel heeft echter een andere nationaliteit.

Het nieuwe beleid is een initiatief van J. Hofmeister, een Amerikaan die sinds vier maanden Shells personeelszaken leidt. Critici menen dat de eenzijdige achtergrond van Shells topmanagement verklaart waarom het bedrijf zo slecht reageerde op kritiek van buiten. Sinds het debacle rond de Brent Spar en de problemen in Nigeria tracht Shell zijn imago inzake milieu en mensenrechten te verbeteren.

Een woordvoerder stelt dat Shell niet denkt door een andere samenstelling van het bestuur zulke situaties te voorkomen. Als de top een beter afspiegeling vormt van het gehele personeelsbestand, kan hij echter wel slagvaardigr werken, geeft hij toe.

Volgens L. Pruijs, directeur van de stichting Opportunity en Bedrijf, zal Shell veranderen als er meer vrouwen in de top komen. Een gemengde samenstelling van de groep topmanagers kan het resultaat zelfs ten goede komen, meent zij. Over een aantal jaren is het zelfs pure noodzaak meer vrouwen te recruteren: 'De arbeidsmarkt wordt krapper. Je moet vandaag actie ondernemen om het potentieel aan vrouwen te benutten en later de concurrentiestrijd aan te kunnen.' Opportunity en Bedrijf is een stichting die twee jaar geleden is opgericht door bedrijfsleven en overheid om de instroom van vrouwen in hoge managementfuncties te bevorderen.

Nederland loopt internationaal achter met de lage aantallen vrouwen in de toplaag van het bedrijfsleven. In de VS worden 50 van de duizend grootste ondernemingen bestuurd door een vrouw. In Nederland heeft slechts een beursgenoteerde onderneming, Content, een vrouwelijke bestuursvoorzitter, maar zij treedt binnenkort terug.

Een enkel bedrijf - chemieconcern Akzo Nobel en bank-verzekeraar ING - benoemt tegenwoordig een vrouw in de raad van commissarissen. Maar dat is vaak 'om er een vrouw bij te hebben' en betreft nooit en bestuurder in ruste.

Volgens een woordvoerder van detailhandelsconcern Ahold, dat de helft van zijn omzet uit de VS haalt, is het makkelijker om vrouwelijke managers te vinden in de VS. 'Daar is het voor een vrouw een normalere zaak echt aan een carrière te werken.' In de VS is 45 procent van de beroepsbevolking vrouw. In Nederland is dat aanmerkelijk lager.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden