Ruzie wordt Rotterdammer fataal

26-jarige Wilson Gomes viel na vuistslag met hoofd op trottoir...

ROTTERDAM De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft met afschuw gereageerd op het eerste dodelijke geweldsincident van 2010 in zijn stad. Een 26-jarige Rotterdammer bezweek zaterdag aan de verwondingen die hij opliep tijdens een ruzie in de nieuwjaarsnacht, op steenworp afstand van Aboutalebs werkkamer.

Het jaar 2010 was tweeënhalf uur oud toen Wilson Gomes, Rotterdammer van Kaapverdiaanse komaf, voor het voormalige postkantoor aan de Coolsingel onenigheid kreeg met een 29-jarige inwoner uit Maassluis. Voor zover de politie het incident heeft kunnen reconstrueren, eindigde de woordenwisseling met een enkele vuistslag van de man uit Maassluis tegen het hoofd van Gomes.

Na die klap tegen zijn hoofd viel Gomes achterover, waarbij hij met zijn hoofd tegen de stoep sloeg. Het is aannemelijk dat de ongelukkige val op het hoofd heeft bijgedragen aan de fatale verwondingen.

Op het moment van de klap kwamen juist twee agenten langsrijden. Op aanwijzingen van familie van het slachtoffer kon de man die de klap uitdeelde worden ingerekend. Volgens de familie Gomes waren slachtoffer en dader geen bekenden van elkaar. Wilson Gomes was na het voorval niet meer aanspreekbaar. Hij belandde meteen in een coma waaruit hij niet meer ontwaakte. Hij overleed zaterdagochtend in het Erasmus Medisch Centrum.

Zijn dood heeft tot veel emoties geleid in de Kaapverdiaanse gemeenschap van Rotterdam. Familie en vrienden hielden zondag een stille tocht, waaraan zo’n tweehonderd mensen deelnamen. Op zaterdagavond hielden ze een wake op de stoep voor het oude postkantoor. Burgemeester Aboutaleb was daarbij aanwezig.

De uitkomsten van de zondag uitgevoerde sectie worden vandaag verwacht. Uit het sectierapport moet blijken wat de impact is geweest van de klap die de aangehouden verdachte heeft uitgedeeld. Alle feitelijke informatie over de mogelijke doodsoorzaak van Gomes is van belang voor zijn strafzaak.

Op de Coolsingel is permanent cameratoezicht. De politie kon gisteren niet bevestigen of het incident door bewakingscamera’s is geregistreerd.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, beschikt over de nodige onafhankelijke getuigen, aldus een politiewoordvoerder. Er waren om half drie in de nieuwjaarsnacht vrij veel mensen rond de plaats delict, mede omdat in het oude postkantoor een feest gaande was. Slachtoffer en verdachte behoorden volgens de politie niet tot de bezoekers van dat feest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.