Roken

Liefhebbers van haute cuisine zullen wellicht raar opkijken wanneer ze in een exclusief restaurant een apparaatje voorbij zien komen dat lijkt weggelopen uit een coffeeshop....

Alladin aromatiseert gerechten en prikkelt vooral de neus. Met citroenschillen, zeewieren of sponsjes met kruidenextracten kan de kok kleine stukjes vis of vlees kort roken.

De sterk geurende rook wordt vervolgens in de keuken opgevangen in een transparante rookdoos.

Bij serveren aan tafel stimuleert de opstijgende rook eerst de reukzin. Pas als de walmen rond het gerechtje zijn opgetrokken, mogen de smaakpapillen het overnemen. Nu ook thuis.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden