Restaurant voor mannen met gruizigheid van nachtcafé

Recensent Mac van Dinther gaat naar een restaurant voor neanderthalers: Cannibale Royale in Amsterdam.

Beeld Els Zweerink

Wat doen we in Cannibale Royale?

Een mannenrestaurant was gevraagd. Dus deden we een vluchtig onderzoekje naar wat 'echte' mannen graag eten. De uitkomsten zijn tamelijk bedroevend: vlees en bier. Het moest dus een café worden waar je vlees kunt eten. Veel vlees en liefst een beetje ranzig, want daar houden mannen van. Cannibale Royale leek een goede keuze. 'A bar where you can feel like a prehistoric being again', belooft de website.

Een café voor neanderthalers dus. Hoe ziet het eruit?

Het interieur stelt niet teleur. Cannibale Royale heeft de gruizigheid van een nachtcafé. Een donker hol met schrootjesplafond en grijze muren die volhangen met oude troep: de steel van een bijl, handboren, houtschaven, een roestige zeis, staartklokken en zwart-wit-foto's; alsof iemand de inhoud van een oude boerenschuur heeft leeggekieperd. In de lucht hangt de geur van verschroeid vlees.

Wie zitten er?

Zo te zien hebben we goed gegokt. Zijn in hippe restaurants vrouwen steevast oververtegenwoordigd, hier zijn mannen in overtal. Op hun paasbest, dat wil zeggen - als wij er zijn - in trainingsjack en houthakkersblouse, met baard, beanie en baseballcap. Het merendeel is jong, zo tussen de 20 en de 30.

De cijfers

Kosten: € 36,75 p.p

Eten 6,5
Bediening 7,5
Entourage 6,5
Prijs-kwaliteit 6,5

Helemaal geen vrouwen?

Jawel. Meer dan je zou verwachten zelfs. Kennelijk houden sommige vrouwen ook van een potje bier met vlees.

Of ze zijn op zoek naar een echte man. Maar, wat eten we?

We beginnen de avond met Dutch Classic Bitterballs en Saucy Meatballs. Ze worden opgediend in emaillen bakjes met een blauw randje. No fuss. De bitterballen zijn loeiheet, komen uit de bitterballenfabriek en smaken lichtelijk naar oud vet. De meatballs zijn rul, zacht en lekker gekruid. Ze drijven in een chilisausje met een zweem van aangebrande pan.

Kniesoor die daar op let.

Voor het hoofdgerecht laten we de grote kanonnen bulderen. Aan een kant van de tafel een anderhalve vuist hoge hamburger Cannibale Royale: een twee duimen dikke plak gemalen rundvlees belegd met pulled pork, kaas, uien, rode zuurkool en een paar blaadjes sla. De pulled pork is erg zoet, maar verder is het precies wat je van een goede hamburger verwacht: veel en machtig. Aan de overzijde slaat L'Exceptionnel in: een ribstuk van 600 gram - in één avond planten we hier een ecologische voetafdruk waar we normaal een maand over doen. Het is prachtig vlees, prima gegrild aan het bot met een lekker randje vet eraan.

Het menu:

Saucy Meat Balls Dutch Classic Bitterballs L’Exceptionnel (rib roast)/ Le Cannibale Royale Cobb Salad Chocolate.

Nog groenten gehad?

Cobb Salad: heerlijke gezonde verse bladsla die ter compensatie is volgeplempt met dierlijke eiwitten: eieren, kaas, bacon, koude kip. De buren moesten eens denken dat je sla zit te eten. Mietje.

Toetje gehad?

Brownies die meer naar suiker dan naar cacao smaken met vanille-ijs. Echte mannen doen niet aan toetjes.

Hoe is de bediening?

Onze serveerster is een Aziatische schoonheid in een strak topje dat haar boezem niet onopgemerkt laat. Behalve erg mooi is ze ook aardig en attent. Altijd daar als we haar nodig hebben.

Iets om naar terug te gaan, dit mannenrestaurant?

Cannibale Royale is echt iets voor mannen die dit nodig denken te hebben. Of dat echte mannen zijn, laten wij in het midden. Neanderthalers zijn uitgestorven.


Cannibale Royale
Handboogstraat 17, Amsterdam
020-2337160

cannibaleroyale.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden