Record aan nieuwe fiets- en looproutes

Het tempo waarmee nieuwe fiets- en wandelroutes worden geopend breekt dit voorjaar een record. Grootste klapper is de opening van de Stedenroute (LF2) tussen Amsterdam en Brussel....

Een week eerder, op 28 mei, gaat in Lievelde de Arfgoodroute open in het oosten van de Achterhoek. Ook daaraan heeft Faber meebetaald. Het fietspad is 39 kilometer lang. Begin en eindpunt ligt in Groenlo. De route loopt via het Duitse Zwillbrock en Lichtenvoorde.

Vanaf Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft de fietsdragerfabrikant Twinny Load een route uitgezet van 33 kilometer. Die heeft de bijnaam Motketelroute. Een 'mot' is in het plaatselijk dialect een 'zwijn' en 'ketel' betekent modder. In het gebied zitten wilde zwijnen en de dieren rollen zich graag in 'de ketel'.

In de hoop dat het de plaatselijke economie versterkt, opent de gemeente Enschede op donderdag drie juni een aantal fiets- en wandelpaden in de omgeving van Boekelo. Ze zijn gebundels in de gids Zout op 't Spoor.

WM Partners in Doetinchem heeft een nieuw lange-afstands- pad uitgezet voor wandelaars: het (Oude)IJssel-Rijnpad, dat in Doetinchem begint. Het heeft een lengte van 125 kilometer. Een bijbehorend routeboek kost 21,50 gulden. WM zette vorig jaar het Achterhoekpad uit (155 kilometer). De twee paden komen bij elkaar ten westen van Doetinchem.

Net geopend zijn het Wilgenpad (20 kilometer) in de Alblasserwaard en het Dievenpad (25 kilometer door de Vijfheerenlanden). Routekaarten zijn te krijgen op 0183-58.12.46 (Wilgenpad) en 0345-64.15.36 (Dievenpad).

De boeren langs de twee routes bieden allerlei accommodatie aan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden