Recherche zoekt verder rond woning babylijkjes

De recherche zoekt ook donderdag verder naar sporen in en rond de woning aan de Rembrandtlaan in Geleen, waar eerder drie babylijkjes werden gevonden. ‘Huis en omgeving worden millimeter voor millimeter onderzocht’, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

ANP

Het onderzoek concentreert zich sinds donderdagochtend op de oprit van de woning. Die zou volgens buren pas drie weken geleden zijn aangelegd, evenals het terras in de tuin.

Vorige week vrijdag arresteerde de politie de 41-jarige bewoonster. Twee dagen later vond de politie het lijkje van een pasgeboren baby'tje in de schuur bij het huis. Vervolgens werden in de tuin nog twee babylijkjes gevonden. De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de doodsoorzaak, wanneer de kinderen zijn overleden, of er een biologische band bestaat tussen de kinderen en de vrouw en hoe lang de kinderen daar hebben gelegen. Het resultaat van dit onderzoek wordt waarschijnlijk begin volgende week bekend.

Onduidelijk blijft waarom de vrouw al op vrijdag werd aangehouden, en pas twee dagen later het eerste babylijkje werd gevonden. Een woordvoerster van het OM in Maastricht wilde hierover niets zeggen, omdat de verdachte in beperking zit. Dat betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mag hebben, behalve met haar advocaat en ook het OM en de advocaat gebonden zijn aan zwijgplicht naar buiten toe.

De raadsman van de verdachte, René Corten, vraagt de rechtbank volgende week donderdag deze beperking op te heffen. De rechtbank beslist dan over verlenging van het voorarrest van de vrouw. Verder wil de advocaat niets kwijt over de zaak.

In de buurt waar de lijkjes zijn gevonden is het nieuws hard aangekomen. Toch komt er vooralsnog geen informatiebijeenkomst voor de buurt, liet een woordvoerster van de gemeente weten. Die komt er pas, als daarvoor voldoende belangstelling bestaat. Ook waren er plannen voor een stille tocht, maar die is afgeblazen, aldus de woordvoerster.

Een politiewagen (ANP) Beeld
Een politiewagen (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden