Razende André Hazes slaat in op medepassagier

André Hazes is zondag aangehouden door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Hij had het tijdens een KLM-vlucht van Zürich naar Amsterdam aan de stok gekregen met een Noorse medepassagier....

De 53-jarige Noor ergerde zich aan het gedrag van de zoon van de 48-jarige Amsterdamse zanger. De jongen wilde volgens een getuige niet bij zijn ouders zitten. Omdat hij niet ergens anders mocht zitten, werd hij erg vervelend. De uit Oslo afkomstige Noor, die voor de familie Hazes zat, maakte opmerkingen over de herrie. Toen het rumoer niet ophield, gaf hij Hazes' zoon met een tijdschrift een tik op zijn wang.

Die actie deed André Hazes in woede uitbarsten. Hazes stond op en begon te schreeuwen tegen de man. Hij schold de Noor uit en bedreigde hem met de dood, aldus getuigen. Omdat de man daar niet op reageerde, gaf Hazes hem een klap. De man liep een gekneusd jukbeen op. Ingrijpen van Hazes' echtgenote voorkwam verdere schermutselingen.

De gezagvoerder van het KLM-vliegtuig waarschuwde de Koninklijke Marechaussee, die de twee op Schiphol aanhield. De Noor deed aangifte wegens belediging, bedreiging en mishandeling, Hazes wegens mishandeling van zijn zoon. De marechaussee heeft hen gehoord en proces-verbaal opgemaakt. Het openbaar ministerie in Haarlem krijgt de zaak in behandeling. Volgens een woordvoerder van de marechaussee komt het geregeld voor dat vliegtuigpassagiers ruzie krijgen en aangifte doen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden