Pannacotta met espressostroop

Nanda Troost


Ingrediënten


Voor 4 personen
4 blaadjes gelatine
50 g suiker
1 vanillestokje
500 ml slagroom
Voor de puddinkjes:
60 g rietsuiker
100 ml espresso
Voor de siroop:
garnering: chocolade-koffieboontjes
½ blaadje gelatine


Voorbereiding (ca. 30 minuten + 4 uur opstijven; kan ¿-¿ dag van tevoren):

  1. Maak eerst de espressosiroop: zet een kop sterke espressokoffie en los de rietsuiker erin op.
  2. Week in een kom met koud water het halve blaadje gelatine tot het zacht is, knijp het uit en los het op in de koffie. Laat de siroop afkoelen.
  3. Maak de pannacotta: breng de room met het opengesneden vanillestokje en de suiker langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en laat 10 minuten staan.
  4. Haal het vanillestokje uit de room. Week de blaadjes gelatine tot ze zacht zijn, knijp ze uit en roer door de room tot de gelatine is opgelost.
  5. Spoel 4 kopjes of schaaltjes om met koud water en schenk de room erin. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding (ca. 8 minuten):

1. Stort de puddinkjes: zet een vormpje even in heet water, leg er een bordje op, draai ze samen, schud even en laat het puddinkje op het bordje glijden. Zet eventueel nog even in de koelkast (als de buitenkant teveel is gesmolten). Schenk de siroop over de puddinkjes, garneer eventueel met chocolade koffieboontjes en serveer.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden