Nieuwe borsten of niet?

Na twee zwangerschappen en borstvoeding is mijn cup AA verder afgenomen tot cup niks. Met kleding aan kan ik dit nog wel verbloemen door bh’s met vulling te dragen, maar bloot vind ik dat stuk van mijn lijf echt niet mooi....

Voorbeelden

Ik heb ook een AA-cup en daar werd ik onzeker door. Wat mij heeft geholpen is een voorbeeld te nemen aan bekende vrouwen die zich niet schamen voor hun kleine borsten. Ik heb een collage gemaakt met foto’s van onder anderen Keira Knightley, Kate Hudson en Maria Kraakman; vrouwen die zich niet gek laten maken door het mode-ideaal. Tot slot nog een tip voor je man: hij heeft gelijk dat je je vrouwelijkheid ook aan andere zaken kunt ontlenen. Dus, lieve man, zeg elke dag welgemeend tegen je vrouw hoe mooi, leuk of sexy je haar vindt, van mooie ogen tot lekkere kont, dat is effectiever en goedkoper dan siliconen of therapie.

Knabbel

Ik ben van een A- naar een D-cup gegaan. Helaas heb ik wel moeten afzien. Er had zich een bacterie achter mijn prothese genesteld die niet door antibiotica kon worden verwijderd. Wat volgde was een zware tijd; mijn prothese moest eruit anders zou het mijn dood betekenen. Ik wilde mijn borsten niet kwijt, maar ik moest wel. Na drie maanden zonder borsten, helemaal opgeknapt en zonder bacterie, werden Knabbel en Babbel geplaatst. Ik ben er nog dagelijks blij mee en zeer trots op. Ik ben nu vijf jaar verder en ik voel me op en top vrouw. Ik hoop dat u een eigen keus maakt en u niet laat wegcijferen door de mening van uw man. (Hij is misschien bang dat u er té goed uit gaat zien?)

Niet snijden.

Ik stond 25 jaar geleden bloot voor de plastisch chirurg die mij een cupmaatje A zou aanmeten. En hoewel ik alle consulten had doorlopen, wist ik op dat moment ineens zeker: ik laat niet snijden in een gezond lijf. Nu ben ik 60, gezond en gelukkig, nog steeds sta ik achter mijn beslissing van toen.

Huis verven

Zeg uw man dat als hij het huis wil laten verven omdat de verf eraf bladdert, hij dat met een gerust hart mag laten doen zonder dat hij in therapie hoeft. Ik heb mijn borsten laten doen na drie kinderen en borstvoeding en ik voel me er heerlijk bij. Alles wat je aantrekt staat leuker en je voelt je er zekerder door en dat heeft invloed op je seksleven.

Volle teugen

Vorig najaar heb ik de knoop doorgehakt en in december heb ik een borstvergroting ondergaan. Het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik heb er al een hoop voor teruggekregen en dan bedoel ik niet alleen seks. Therapie? Flauwekul. Verzamel mensen om je heen die achter je staan en kies een goede kliniek. Mijn ervaringen zijn positief. Mijn partner heeft er geweldig op gereageerd. Hij heeft de beslissing aan mij gelaten en geniet er nu met volle teugen van.

Blij gezicht

Lieve mevrouw, u hebt uw twee kinderen gebaard en borstvoeding gegeven. En nu bent u aan de beurt, en ook in de gelegenheid uw borsten te laten herstellen. Natuurlijk kun je het ermee doen zoals het nu is, maar het is mooier als u boven die prachtige boezem ook nog een blij gezicht kunt laten zien. Iedereen zal genieten van uw mooie borsten.

Penis minimaal.

Twee jaar geleden heb ik mijn borsten laten verkleinen. Ik voelde me niet meer vrouwelijk door de grote omvang. Het gaat om uw lichaam en uw man kan niet weten hoe het voelt. Stel dat zijn penis tot minimale proporties was gekrompen en dat met een eenvoudige ingreep te herstellen zou zijn. Raadt u hem dan ook aan in therapie te gaan? U bent baas over uw eigen borsten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden