SeksmailArnon Grunberg

Mijn ervaring is dat je circa 21 onzedelijke voorstellen moet doen om een keer van de fantasie werkelijkheid te maken

null Beeld
Beeld

Wekelijks mailt (of appt) Arnon Grunberg met mensen over seks en aanverwante zaken. Deze week met scenarioschrijver Judith Goudsmit.

Judith:

Lieve A, wat dacht je van een seksloze mail? In The Atlantic van een tijdje geleden stond een artikel over de heersende seksrecessie. Jij las het ook. Het ging specifiek over Amerikaanse jongeren, maar ik geloof dat de collectieve preutsheid ook internationaal zijn intrede heeft gedaan. In Japan wordt een nieuw soort seksspeeltje gebruikt dat bijna niets meer met daadwerkelijke seks tussen twee mensen te maken heeft. Een soort siliconen eieren voor eenmalig gebruik. Uit het artikel blijkt dat de fantasie, de behoefte en het verlangen niet zijn afgenomen. Misschien sterft dit residu uiteindelijk ook uit, al kan ik me dat nu moeilijk voorstellen.

Ik ben een groot voorstander van seks, maar in sommige gevallen voldoet de fantasie en leggen we te veel nadruk op fysieke seks. De mogelijkheid van overspel bijvoorbeeld, het idee dat het kan, is voor veel mensen genoeg. Een affaire brengt consequenties met zich mee die niet altijd sexy zijn.

Jij doet vaak onzedelijke voorstellen in deze seksmails; is daar ooit iets van gekomen? Mail heeft ook iets verleidelijks/bevredigends in zich. Maar misschien heb ik een e-mailfetish.

Liefs

Arnon:

Lieve J

Niet elk verlangen moet vervuld worden. De literatuur en de filmkunst zitten vol met voorbeelden van mensen die overmand werden door hun verlangens. Vaak liep het slecht met hen af. Met geen van mijn correspondenten heb ik tot nu seks gehad, maar daar kan verandering in komen.

Mijn ervaring is dat je circa 21 onzedelijke voorstellen moet doen om een keer van de fantasie werkelijkheid te maken. In het verleden heb ik jou weleens een onzedelijk voorstel gedaan. Zo kwam ik recentelijk een mail van lang geleden tegen waarin ik jou vroeg of je met me wilde trouwen. Je zat toen nog op school, geloof ik, dus dat was onzedelijk. Je antwoordde, meen ik, dat je niet met me wilde trouwen, maar de mailcorrespondentie wel wilde voortzetten.

Judith:

Als ik me niet vergis vroeg je mijn vader na onze allereerste ontmoeting of je mijn tweelingzus en mij mocht hebben voor een paar geiten en een kameel. Dat andere aanzoek kwam pas later. Tijden veranderen. Tegenwoordig word ik nog maar zelden ten huwelijk gevraagd. Laat staan dat iemand kamelen aanbiedt.

Mijn reactie doet overigens vermoeden dat mijn e-mailfetish al op jonge leeftijd begon. Misschien heb ik die wel aan jou te danken.

Ik denk dat we in onze fantasie leven en de werkelijkheid hier en daar interrumpeert. Nu pleit ik overigens niet voor algehele introversie; dan zou de mensheid niet alleen aan seksloosheid, maar ook aan verveling ten onder gaan.

Arnon:

Voor die geiten en de kameel schaam ik me. En dan ook gelijk jou én je tweelingzus.

Overigens verlang ik soms nog steeds een beetje naar je.

Hopelijk zadel ik je niet op met ongewenste ontboezemingen. We kennen elkaar al zo lang, we kunnen wel tegen wat ontboezemingen, zeker na de geiten en de kameel.

Judith:

Misschien had ik niet over die kameel moeten beginnen. Het is echt lang geleden.

Ik vind het lief dat je soms naar me verlangt, maar als je zoveel voorstellen doet als jij, zijn deze verlangens aan inflatie onderhevig. Of bedoel je dat je nog steeds weleens met me wil trouwen? Voor een paar exotische vogels beloof ik je hierbij onze e-mailcorrespondentie voor altijd voort te zetten. Hier en daar ben ik misschien overspelig, maar als man van deze tijd mag je me dat niet kwalijk nemen.

Arnon:

Aanbod aangenomen: jij een paar exotische vogels in ruil voor voortzetting van de correspondentie. Het is misschien wat merkwaardig dat ik je moet betalen voor het uitleven van je fetish, we zullen die vogels als cadeautje zien.

Zelden zijn verlangens op langere termijn exclusief. We moeten leren onze gekwetste ego’s in toom te houden. Dat lukt de ene dag beter dan de andere.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden