Marokkaanse macho's onteren islam

In de Diamantbuurt wordt een homopaar gepest door Marokkaanse jongens. Dit is een uitvloeisel van een hypocriete seksuele moraal, zegt Fadoua Bouali....

Homoseksuelen worden in Amsterdam door groepjes Marokkaanse jongensgeslagen, uitgescholden en soms ook wel de stad uitgejaagd, lezen we steedsvaker in krantenberichten. De vraag is waar deze homohaat bij Marokkaansejongeren vandaan komt. Vaak wordt de link gelegd met de islam. Omdathomoseksualiteit binnen de islam verboden is, denkt men dat de jongensdaarmee een soort vrijbrief krijgen om homo's te mishandelen of uit teschelden.

Als Marokkaanse moslima zou ik willen pleiten om de islam los tekoppelen van deze gewelddadige groep Marokkaanse jongeren. Deze groepjongens wordt automatisch voor moslim gehouden, maar vaak zijn de enigedingen die deze jongens met de islam verbinden hun islamitische namen ende moslimachtergrond van hun ouders.

Deze jongens zijn allemaal op de een of andere manier seksueel actief.Het is interessant om te weten dat hun seksuele activiteiten juist haaksstaan op de islamitische voorschriften. Binnen de Marokkaanse gemeenschapheerst een groot taboe op homoseksualiteit en op seksualiteit in hetalgemeen.

In de gemeenschap gelden een paar bizarre vuistregels wat betreftseksualiteit, die niets met de islam te maken hebben, maar puur en alleenin stand worden gehouden door de Marokkaanse machocultuur. Omdat de meisjesmaagd moeten blijven voor het huwelijk, maar het de jongens vrijstaat hunseksuele behoeften te bevredigen, is het gebruikelijk dat een stel dat nietgetrouwd is anale seks heeft.

Deze seksuele handeling wordt stilzwijgend geaccepteerd. Zo blijft hetmaagdenvlies intact voor de huwelijksnacht, wanneer de man met wie datmeisje uiteindelijk zal trouwen, de ontmaagding mag verrichten - wat gezienwordt als een soort heldendaad - hoewel anale seks binnen de islam inprincipe als een grote zonde wordt beschouwd.

Het doodzwijgen van deze seksuele handeling heeft voor de mannen grotevoordelen. Ze kunnen aan hun trekken komen zonder met het meisje te hoeventrouwen, wat ze haar natuurlijk wel beloven om haar zover te krijgen meete werken aan dit soort seksuele activiteiten. Doordat er veel onwetendheidheerst omtrent seksualiteit realiseren deze meisjes zich niet dat je ookna anale seks zwanger kunt raken, omdat het kan zijn dat er toch enigesnelle spermacellen in de buurt van de vagina komen en naar binnen zwemmen,ook al heeft er geen penetratie plaatsgevonden in de vagina.

In Marokkaanse ziekenhuizen komt het wel voor dat jonge ongetrouwdezwangere meisjes met een intact maagdenvlies bevallen van hun eerste kind.Heel vaak worden deze meisjes door hun vriendjes gedumpt wanneer ze zwangerblijken te zijn.

De hypocriete houding ten aanzien van seksualiteit en maagdelijkheid isbehoorlijk verknipt. De vraag die men zich in de Marokkaanse gemeenschapzou moeten stellen is dan ook: wat is precies de definitie vanmaagdelijkheid? Wanneer je anale seks hebt gehad ben je geen maagd meer ookal is je maagdenvlies nog intact, zou je met je gezonde verstand moetenkunnen beredeneren.

In Marokko is het vrij bekend dat mannen onderling ook anale sekshebben, puur en alleen om de daad. Deze mannen zien zichzelf niet alshomo's. Zij trouwen uiteindelijk ook allemaal met een maagd. Op wat ik hierbeschrijf rust een groot taboe.

De enige verklaring die ik kan vinden voor het feit dat Marokkaansejongens homo's uitschelden en mishandelen komt voort uit de parallel dieje kunt trekken tussen homoseksuelen en vrouwen: beide vormen een kwetsbaregroep puur op basis van seksualiteit. Het is kennelijk voor die groepMarokkaanse jongens niet te verkroppen dat homo's openlijk en eerlijk voorhun seksuele geaardheid uitkomen, terwijl zij een hypocriet seksueel levenleiden. Dus grijpen ze naar geweld.

De vraag is: wat moeten we met deze jongens? In een opvoedingskampstoppen waarin zij gedwongen worden een rollenspel te spelen waarin zij inde huid van een homo of een meisje dat geen maagd meer is moeten kruipen?Vervolgens bierflesjes naar hun hoofd slingeren, ze als meisje verkledenen dwingen om plaats te nemen achter een raam? Zoiets? In de oemma(moslimgemeenschap, red.) zijn enorme problemen ontstaan doordat ze de kernvan ons bestaan - namelijk seksualiteit - in de uitverkoop lijkt te hebbengedaan. Het doet mij als moslima pijn om te zien hoe jonge moslima's voorhun bruiloft in het ziekenhuis behandeld worden voor het herstel van hunmaagdenvlies. Het doet me pijn om een verhaal als dit te horen: een jongTurks moslimstel komt bij de huisarts. De arts vraagt wat de reden is vanhun bezoek. Er komt uiteindelijk een moeizaam verhaal uit. De man doet hetwoord en de vrouw zit er verlegen bij. Hij vertelt dat ze pas getrouwdzijn. De arts feliciteert hen beiden met hun huwelijk. De man vertelt datze al een paar weken bezig zijn, maar dat ze nog steeds niet had gevloeid.De arts vraagt: 'Gevloeid?' Hij bleek te bedoelen dat ze nog geen bloedinghad gehad en zijn vraag was of de arts even wilde kijken of zijn vrouwmaagd was. De arts nam de vrouw mee naar de onderzoekskamer. Na een paarminuten kwam hij weer te voorschijn met de vrouw en zei hij dat ze nogmaagd was. De arts had niet in de vagina gekeken, omdat het natuurlijk eenbuitengewoon gênante situatie was voor de vrouw. Bovendien kun je na eenpaar weken rampetampen natuurlijk niet meer zien of ze voor het huwelijkmaagd was geweest.

Na zo'n verhaal vraag ik me af waar de trots en de eer zijn geblevenvan 'de moslimman', wanneer deze aan een andere man vraagt - ook al gaathet om een arts - of hij in de vagina van zijn vrouw wil kijken om tecontroleren of ze, nadat hij bijna een maand lang elke dag boven op haarheeft gelegen, eigenlijk wel maagd was geweest! Waar zijn de hersenengebleven van dit soort mannen? Het lijkt wel of ze alleen maar denken methet ding dat tussen hun benen bengelt. En stel je voor dat ze geen maagdwas geweest, hij heeft wel steeds seks met haar gehad.

Ik vraag me af of hij eigenlijk zelf wel maagd was. Natuurlijk niet,meneer heeft vast heel wat vagina's afgewerkt voordat hij de wens had omer eentje te trouwen die moest vloeien.

Het bijzondere aan deze huisarts is dat hij Allah mag weten hoeveeljonge moslimvrouwen heeft gered van zo'n vernederend onderzoek, dat steedsmeer zogenaamde moslimmannen lijken te wensen. Deze huisarts was een man,homoseksueel en nog ongelovig ook. Hij zou volgens de leer in de hel moetenkomen, maar volgens mij gaat hij naar de hemel omdat hij juist doet watAllah van moslims verwacht, maar wat veel moslims niet doen. Hij heeftgezegd dat, wanneer je medemens een fout begaat, je die moet bedekken enhem juist niet moet verraden. Hoeveel moslimmannen zullen hun vrouwen,wanneer die geen maagd blijken te zijn, willen beschermen tegen defamilieschande? Niet veel volgens mij.

Moslims kunnen nog veel leren van niet-moslims, die vaak juist op eenheel natuurlijke, menselijke manier omgaan met islamitische voorschriften.

Ik denk dat wanneer moslima's gaan trouwen zij ook eisen moeten stellenaan de heren. Ze zullen sowieso te maken krijgen met een man die heel watseksuele ervaring heeft opgedaan. Het is niet realistisch om van een mante eisen dat hij maagd is, maar we moeten wel alert zijn. We lopen namelijkeen groot risico om door onze toekomstige mannen besmet te worden metgevaarlijke geslachtsziekten, zoals het hiv-virus, gonorroe, chlamydia,enzovoort.

De grootste zorg van veel moslima's is hoeveel gouden armbanden ze methun bruidsschat kunnen kopen en welke bruidsjurk ze willen hebben. Maaronze grootste zorg zou moeten zijn: is onze toekomstige man vrij vangeslachtsziekten?

Wordt het niet tijd dat ze in plaats van te onderhandelen over degrootte van de bruidsschat een medische verklaring eisen waarin staat datde mannen hen niet zullen verrassen met een of andere geslachtsziekte dieze bij zich dragen als herinnering aan hun vrijgezellenbestaan? Ik zouzeggen: waarom niet? Zij eisen een maagd, dus de vrouwen dan een medischeverklaring.

En de ongetrouwde moslima's die geen maagd meer zijn, moeten zich gaanrealiseren dat ze hun seksuele activiteiten voor het huwelijk alleen aanAllah hoeven te verantwoorden als ze zich hier achteraf schuldig overvoelen. Ze zijn het dan alleen aan Allah verplicht om berouw te tonen enzeer zeker niet aan hun toekomstige echtgenoot. Aan hem zou je alleenhoeven meedelen of je vóór hem wel of geen seksuele relaties hebt gehaden hij zou dat natuurlijk ook moeten doen. Maar je bent zeer zeker geenslechter mens dan mannen die ook seks voor het huwelijk hebben gehad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden