Lees vast drie artikelen uit het V Zomer Magazine

Chef Chris Buur geeft u in zijn editorial vast een voorproefje van het V Zomer Magazine van morgen. Inclusief drie artikelen die u nu vast online kan lezen: Olaf Koens reist naar het oosterste punt van Rusland, theatermaakster Laura van Dolron over Woody Allen de vrouwenliefhebber en Raymond van der Laan koos zes zomerbieren voor de warme dagen.

Chris Buur
Roeiwedstrijd tijdens de jaarlijkse zeejagerscompetitie in Lorino in Siberië. Beeld Hollandse Hoogte
Roeiwedstrijd tijdens de jaarlijkse zeejagerscompetitie in Lorino in Siberië.Beeld Hollandse Hoogte

Op de afgelopen vier covers van het V Zomer Magazine stonden respectievelijk een Angolees met een Nederlandse verblijfsvergunning, een Nederlandse zangeres geboren op Sint Eustatius, een Curaçaose honkballer en een Ethiopisch-Nederlandse hardloopster.

Allemaal donker ja, en het enige juiste antwoord op deze kokette constatering is natuurlijk een in metershoge neonletters gespeld en door het voltallig Urker mannenkoor gezongen 'Nou en!'. Ik vind zelfs dat ik veel verpest door er überhaupt over te beginnen, maar goed, het was hier en daar tóch opgevallen en dat is dus de tragiek: dat het dan altijd lijkt of je met die coverkeus wat bedóélt, met je politiek correcte harses. Dus ik wil hier graag met de hoogst mogelijke lichtvoetig- en achteloosheid bezweren dat dat echt, echt, echt, echt, echt, echt, echt, echt niet het geval was.

We hebben nog even overwogen om deze keer Benjamin Clementine op de cover te zetten, want wát een goeie foto's heeft Els Zweerink van de zanger gemaakt, en wát een goeie stijl heeft die, en wát een geweldige Onze Gids is hij (met de beste opinie over Jacques Brel sinds de omhelzing van Stromae, maar dat is geheel persoonlijk). Maar Onze Gids is een rubriek, en een rubriek doe je alleen bij uitzondering op de cover, wil het bladendogma.

Want met een los stuk is het nu eenmaal beter verrassen. Waarin we in dit geval een haast uitgelaten Ilja Leonard Pfeijffer op zwarte crocs aantreffen, die ons zo aanstekelijk door het Genua van zijn La Superba leidt dat u waarschijnlijk een last-minute overweegt.

Andere bestemmingen: ultragelukkig Denemarken, abstract-theoretisch Frankrijk, vrolijk troosteloos Siberië en een beklemmend Indonesië in een kort verhaal van onontdekte meester F. Van den Bosch. En Theu Boermans, over zíjn bestemming. Maar niet dat we de kosmopoliet willen uithangen, ofzo.

Benjamin Clementine Beeld Els Zweerink
Benjamin ClementineBeeld Els Zweerink

Nu al lezen

Eén keer naar het oosterste punt van Rusland. Dat wilde correspondent Olaf Koens, die binnenkort het land verruilt voor Israël. Meer dan ooit verbijsterde Rusland hem. Lees zijn reis naar het einde van de wereld.

Deze zomer duiden professionales de genialiteit van Woody Allen, van wie deze zomer een nieuwe film te zien is en waarvan Eye in Amsterdam een omvangrijk retrospectief toont. Deze week: theatermaakster Laura van Dolron over Allen de vrouwenliefhebber. 'Ik had helden als Woody Allen nodig.'

Warme dagen, koele bieren. Kenner Raymond van der Laan koos er uit het immense aanbod zes die zich prima voelen onder een hete, langzaam zakkende zon. Plus de alternatieven voor als die ene net uitverkocht is.

Zomerbier FF Lekker met je bek in het zonnetje. Beeld .
Zomerbier FF Lekker met je bek in het zonnetje.Beeld .
Diane Keaton in Annie Hall (1977). Beeld .
Diane Keaton in Annie Hall (1977).Beeld .
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden