'Kerstdiner was niet te eten'

In DiDuLab testen we rubrieken waarvan we niet weten hoe lang ze leuk blijven. Zoals: de Ombudsclown.

DE KLACHT

Ruurd van Schaik dacht geen risico te nemen met het kerstdiner. 'Ik koos het recept 'Kerst zoals het heurt' uit het Volkskrant Magazine', mailt hij. 'Omdat we wat meer personen ontvingen, hebben we alles met factor vier vermenigvuldigd. Voor de 16 konijnenpoten betekende dat 8 koppen wijnazijn aangelengd met 8 koppen water. Toen we de volgende dag de marinade na anderhalf uur sudderen hadden afgemaakt met de appelstroop en ontbijtkoek, bleek het geheel zo zuur dat de tranen ons in de ogen sprongen. Het was dus niet te eten.'

DE OMBUDSMAN

Wat er is misgegaan valt niet meer te achterhalen, want de rekenwijze klopt. De Ombudsclown vindt het vreselijk dat een kerstdiner is verpest door toedoen van de krant. Sterker, de tranen springen in zijn ogen! Dat meneer Van Schaik de marinade vervangen heeft door rodewijnsaus spreekt voor zijn inventiviteit. Desalniettemin kan een mislukt recept niet ongedaan worden gemaakt. De konijnenpoten zijn reeds verteerd. Zelfs de zure azijn is weggespoeld. Om Van Schaik tegemoet te komen biedt de Ombudsclown hem het kookboek Wild: 130 inspirerende gerechten voor wild en gevogelte van chefkok en fervent jager Harald Rüssel aan. Dat het moge smaken!

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.

didu@volkskrant.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden