Kalfslever met rozemarijn-gremolata


Ingrediënten


Voor 4 personen
500 g biologische kalfslever, in plakken van maximaal 1 cm dik
geraspte schil van 1 biologische citroen
4 eetl. fijngehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetl. fijngehakte rozemarijnnaaldjes
zout, versgemalen peper
ca. 2 eetl. bloem
50 g boter
8 plakjes biologisch ontbijtspek of pancetta
goede extra vierge olijfolie


Voorbereiding (ca. 10 minuten + ca. 30 minuten op temperatuur komen):
1. Meng citroenschil, peterselie, knoflook, rozemarijn en ¿ theelepel zout door elkaar: de gremolata. (Zet de gremolata zonodig tot gebruik afgedekt in de koelkast.)
2. Laat de kalfslever op kamertemperatuur komen.

Bereiding (ca. 10 minuten):
3. Bestrooi de kalfslever rondom gul met zout en peper en wentel de plakken door de bloem. Klop overtollig bloem eraf.
4. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek knapperig: let erop dat de boter niet te heet wordt en verbrandt. Laat het spek op keukenpapier uitlekken.
5. Bak de plakken kalfslever op niet te hoog vuur rosé, ca. 2 minuten aan elke kant.
6. Rangschik lever en plakjes spek op warme borden en bedruppel met olijfolie. Bestrooi aan tafel met gremolata naar smaak. Geef er bleekselderij en aardappelpuree bij.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden