Een portret van een kind in zijn slaapkamer Dit ben ik: Klaas Hulleman (11)

‘Ik hoop dat ik een goede vader ben, een leuke vrouw is ook wel de bedoeling’

Elke week een portret van een kind in haar of zijn slaapkamer. Vandaag: Klaas Hulleman (11).

‘Het belangrijkste wat we bij hapkido hebben geleerd: heb respect voor elkaar.’ Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je?

Ik woon met mijn moeder Janna (39), mijn vader Rolf (39) en mijn broertje Geert (8) in Urk in Flevoland. Het is leuk om de oudere broer te zijn, dan heb je veel verantwoordelijkheden.

Waar zit je op school?

Ik zit op De Regenboog in groep 8. Op school vind ik tekenen heel leuk. Ik maak strips over een klein kippetje dat allemaal avonturen beleeft. Hij heet Thom. De strips zijn heel kort, zodat ik er veel kan maken. Het moeilijkst is om een verhaaltje te verzinnen. In een van de strips vraagt de juf: ‘Thom, weet jij wat 2 x 7 is?’, dan zegt Thom: ‘Dat weet u zelf toch ook wel? Waarom vraagt u het dan?’ En dan volgt: ‘Uhhm.’ Mijn strips zijn best wel populair op school, mensen vragen altijd of ze ze mogen lezen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik kijk televisie en ik game graag. Ik speel het spel Minecraft, daarin moet je zien te overleven. Je moet bomen kappen om een huis te bouwen en een koe slachten om te kunnen eten. In het echte leven hebben we daar tegenwoordig de slager voor. Ik speel ook met lego. Op zolder hebben we twee grote kisten vol. Mijn broertje en ik maken allemaal soorten mannetjes, bijvoorbeeld iemand met heel cool haar of met vleermuizenvleugels en een zwaard.

Wat is je lievelingsdier?

Dat is de kat. Ik had vroeger een heel lieve kat, Tara. Ik heb ook vier goudvissen gehad, elke ochtend kon ik bij de keukentafel kijken hoe ze rondzwommen. Een kat kan buiten gaan liggen en dingen doen, maar vissen zitten alleen maar in de kom te wachten tot ze voer krijgen.

Wat is je talent?

Ik zit op hapkido, een zelfverdedigingssport, daarin heb ik al veel examens gehaald. Dan moet je weten wat je moet doen als iemand je vastpakt of als iemand je pest. Het belangrijkste wat we hebben geleerd is: heb respect voor elkaar.

Wat is je grootste droom?

Ik wil in een heel coole actiefilm spelen. Als er een nieuwe Lord of the Rings-film komt, met een nieuw personage, dan ben ik dat. Dan ben ik wel de goeierik.

Waar ga je naartoe op vakantie?

Om de twee jaar gaan we met de familie naar Italië en op 9 december gaan we altijd iets leuks doen, omdat mijn zusje op die datum is overleden. We gaan dan bijvoorbeeld naar de Efteling. Afgelopen december zijn we naar Curaçao geweest. Dat was heel leuk. Het enige nadeel was de vlucht, die duurde negen uur. Ik kon maar een paar uurtjes slapen, dat is namelijk moeilijk op zo’n klein plekje.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Ik hoop dat ik een goede vader ben en een goede baan heb, bijvoorbeeld in een film spelen, iets met tekenen of programmeren. Een leuke vrouw is ook wel de bedoeling. Ik wil in Urk blijven wonen. Het is een leuk, klein dorpje, iedereen kent elkaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden