IJskoffie met kardamom

Sylvia Witteman


Ingrediënten


Voor 4 personen
ijsgruis of ijsblokjes
1 zakje vanillesuiker
6 dl liter volle melk
6 eetlepels suiker
1 kardamompeul, gekneusd (of 1 theel. gemalen kardemomzaad)
4 koffielepels goede oploskoffie
(4 bolletjes vanille-ijs)


Bereiding (ca. 8 minuten):

  1. Los de koffie, suiker en vanillesuiker op met een zo klein mogelijke scheut kokend water.
  2. Doe de gekneusde peul erbij (of roer de gemalen kardemom erdoor) en laat even staan.
  3. Schud alles om met de melk en veel ijs.
  4. (Schep 4 bolletjes vanille-ijs in 4 glazen en schenk de ijskoffie erop). Drink door een rietje.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden