#heerlijkgenieten Waardenburg

Hoe twee authentieke werelden samenkomen in Chinotaria de Waard

Het beste van twee werelden? Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg heeft het gevonden bij Chinotaria de Waard in Waardenburg.

Richard Hu Beeld Jan Dirk van der Burg

Richard Hu (44) is uitbater van Chinotaria de Waard, een grensoverschrijdend concept van én een Chinees-Indisch restaurant én een snackbar in één naam. Die twee authentieke werelden hebben in de Chinotaria wel hun eigen balie. Voorin de frituur, achterin de klassieke afhaal waar de loempia’s met bami pangang (€ 7,50!) door het doorgeefluik komen:  the best of both worlds. Richard: ‘Mensen eten niet dagen friet achter elkaar. Maar wel de ene dag friet en een paar dagen later Chinees.’ De Chinotaria - net aan de afslag met de A2 - heette vroeger ‘De Combinatie’. ‘Maar dan denk ik: de combinatie? Combinatie van wat?’ De Chinotaria schept duidelijkheid en dan heeft Richard ook nog een café, de Moskitobar, dat weer aan het restaurant vast zit. ‘Eigenlijk is het dus drie in één. Dat is dus hard werken, maar dat doe ik al vanaf mijn 14de. Ik hou ook niet van luieren. Voor mijn gevoel heb ik gevonden wat ik wil. Ik hou van stabiliteit. Mijn vrouw werkt ook altijd in de Chinotaria, voor ons is er geen onderscheid in werk of privé. Voor ons is het gewoon het leven.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden