Commentaar

'Het is aan de vrouw zelf de lat hoger te leggen'

Loonkloof is vrouwen deels zelf te verwijten omdat ze met parttimewerk hun carrière onderbreken, schrijft Carlijne Vos in het commentaar van de Volkskrant.

Eva Jinek verzorgt de bekendmaking van de vijfde Top-100 machtige vrouwen van Nederland van maandblad Opzij in 2013. Beeld anp

Vrouwen moeten hetzelfde verdienen als mannen. Op internationale vrouwendag is dit vandaag een breed gekoesterde wens. Gemiddeld verdienen vrouwen 20 procent minder dan mannen en dat is beslist niet alleen omdat ze op lagere niveaus werken.

Volgens de PvdA is het verschil in loon niet langer acceptabel en moeten bedrijven onder druk worden gezet de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op te heffen. De partij komt binnenkort met een wetsvoorstel om ondernemingsraden meer bevoegdheid te geven toe te zien op gelijke beloning. Zij zouden bedrijven kunnen dwingen om de loonverschillen openbaar te maken.

Stimulans
Het sympathieke idee van PvdA-Kamerlid Keklik Yücel kan een stimulans vormen voor bedrijven ongelijkheid in beloning te herstellen als deze onterecht blijkt. Werknemers zullen eerder geneigd zijn naar hun werkgever te stappen als zij zich gesteund voelen door een ondernemingsraad die het bedrijf ter verantwoording kan roepen. De vraag is echter hoeveel onrecht hiermee hersteld kan worden.

De belangrijkste reden dat vrouwen minder verdienen dan mannen is dat zij vaker in deeltijd werken en daardoor ook vaker in lagere functies. De beslissing - tijdelijk - minder te gaan werken als er kinderen komen, kortom, heeft catastrofale consequenties voor de rest van de loopbaan. Dit blijkt niet alleen uit het bedroevend lage aantal vrouwen dat in Nederland de top haalt, maar ook uit het feit dat slechts 52 procent van de Nederlandse vrouwen financieel op eigen benen kan staan.

Gelijke inspanning
Van bedrijven mag worden verwacht dat zij hun personeel gelijk belonen en gelijke carrièrekansen bieden. Hiertoe moeten zij hun vrouwelijke werknemers die kinderen krijgen, aanmoedigen om niet te lang uit het arbeidsproces te stappen en hun ambities niet te temperen. Maar uiteindelijk is het aan de vrouw zelf de lat hoger te leggen. Pas bij gelijke inspanning is gelijk loon gerechtvaardigd.

Carlijne Vos is redacteur economie van de Volkskrant.

 
De beslissing - tijdelijk - minder te gaan werken als er kinderen komen, kortom, heeft catastrofale consequenties voor de rest van de loopbaan
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.