Hartstochtelijke chocolademousse


Ingrediënten


Voor 6 tot 8 personen
2 gulle koffielepels verse rode peper, zonder zaadjes gehakt of in ragfijne reepjes
geschraapt merg van 1/2 vanillestokje
2 dl heel koude slagroom
200 g bittere chocolade, in stukjes
6 verse eiwitten
90 g poedersuiker
Garnering: naar keuze slagroom, kleine rode (suiker)roosjes


(Voor)bereiding (ca. 30 minuten, kan 1 dag van tevoren):

  1. Laat een mengkom goed koud worden in de koelkast of vriezer.
  2. Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron) tot een egale massa, roer regelmatig. Laat de chocolade afkoelen, maar let op: hij moet nog wel vloeibaar blijven.
  3. Klop intussen de eiwitten goed stijf, voeg de poedersuiker en vanille beetje bij beetje toe.
  4. Klop de slagroom stijf in de koude kom. Spatel eerst de slagroom en daarna de eiwitten en pepertjes door de chocolademassa.
  5. Verdeel de mousse over kleine bakjes of glazen en laat in de koelkast opstijven.
  6. Garneer bij het serveren met slagroom en kleine rode roosjes, echte (meestal bespoten, dus niet eetbaar!) of van suiker. Overgebleven chocolademousse laat zich prima invriezen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.