Gillende moeders op het schoolplein: ‘Ik weet niet beter’

Danny: ‘Je kent me van optredens met mijn vader. De eerste keer was in 2004, in de Arena. En je kent me van de realitysoaps De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken en Helemaal Heppie....

Opgroeien met een bekende vader is wel apart. Als ik op school een oudergesprek had, stond het hele schoolplein vol met gillende moeders bijvoorbeeld. Maar ja, ik weet niet hoe het anders zou zijn. Van kleins af aan is mijn vader bekend en daar heb ik nooit problemen mee gehad. Ik weet simpelweg niet beter. Was mijn vader pas bekend geworden toen ik 12 was, dan was het anders geweest. Ik zou dan het verschil kunnen merken.

Ik ben bij mijn moeder opgegroeid, dus er zijn ook veel momenten in mijn jeugd geweest dat niemand me herkende. Ik zat op een normale school en heb ook gewoon met vriendjes buiten gespeeld. Ik ken beide werelden.

Tweeënhalf jaar geleden ben ik optredens met mijn vader gaan doen. Ik heb toen de theatertour en losse optredens meegedaan. Om ervaring op te doen.

Op een gegeven moment vond ik het zo leuk, dat ik besloot dat ik er zelf mee verder wilde. Nu heb ik de stap gezet om in mijn eentje het land door te gaan.

Zingen wilde ik altijd al. Dat zit in het bloed, denk ik. Ik kan er gewoon niet onderuit. Beroemd worden, is niet iets wat ik altijd al wilde. Het hele woord beroemd is voor mij natuurlijk anders. Ik ben ermee opgegroeid, dus mijn interesse ligt meer in het zingen zelf. Ik vind het gewoon leuk om te zingen. En beroemd worden, is niet iets wat ik nastreef. Ik wil met zingen wel het hoogste bereiken, net zoals mijn vader, en daar hoort beroemdheid bij.

De achternaam helpt wel en niet. Wel, omdat ik nu al connecties heb. Maar ik moet het op een gegeven moment wel zelf zien te doen. Als mijn plaat niet klinkt, kan ik nog Froger heten maar dan kopen mensen mijn album toch niet. De naam helpt ook weer niet, omdat mensen je door een vergrootglas bekijken. Ik heb zelf besloten dat ik Froger wil heten. Ik loop er niet voor weg dat ik een Froger ben. Waarom zou ik een andere naam nemen als iedereen al weet wie ik ben? Ik ben trots op mijn naam.

Ik word best veel gevraagd voor televisieprogramma’s. Voor Zapp bijvoorbeeld. En onlangs had ik voor Helemaal Heppie een uitreiking. Dat is wel geinig, er komen steeds meer aanvragen. Ik heb geen idee in welk programma ik nog eens wil verschijnen. Misschien de MTV-awards of zo, dat ik dan een award krijg. Er is niet iets wat ik nooit zou doen. Als ik maar niet in mijn nakie in beeld moet.’

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden