Gepofte appels 2

Adriaan de Boer


Ingrediënten


Voor 4 personen
4 zurige appels, ongeschild
60 gram suiker
30 gram krenten
30 gram boter


Wel de krenten minstens een kwartier in water of sterke drank (calvados bijvoorbeeld). Verwarm de oven voor (180 graden). Boor de klokhuizen uit de appels en zet ze in een ovenschaal (snijd eventueel een plak van de de onderkant). Roer de suiker door de uitgelekte krenten en vul er de appelschachten mee. Klontje boter er bovenop.

Giet een laagje (halve centimeter) water in de schaal. De appels zijn in ongeveer een halfuur gaar.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden