Fieters testen fietskaart

Fietsliefhebbers kunnen vanaf 5 augustus meewerken aan een onderzoek naar de ideale fietskaart. Bij diverse VVV's en accommodaties op de Zuidwest-Veluwe kunnen zij gratis fietskaarten afhalen om die op het gebruikersgemak te testen....

Het Gelders Bureau voor Toerisme staat samen met de groep 'Fietskaarten' van de Nederlandse Vereniging voor Kartografie aan het hoofd van het project. Participanten zijn de ANWB, de Topografische Dienst, Bosma Grafiek en uitgeverij Buiten & Schipperheijn.

Fietsers die aan de test meedoen, moeten een vragenlijst invullen waarbij zij hun mening kunnen geven over de op de kaart vermelde aanduidingen. Ook kleurgebruik en legenda spelen mee bij het onderzoek, dat als doel heeft de 'ongemakken' te verzamelen waarmee een fietser in de praktijk te maken kan krijgen. Het huidige aanbod van fietskaarten in Nederland varieert nogal wat betreft schaal, kleurgebruik, grootte, legenda e.d. Met de test hopen de initiatiefnemers het antwoord te vinden op de vraag wat fietsers daadwerkelijk belangrijk vinden op een kaart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden