Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Ecodrome in Zwolle zal vandaag voor het eerst een levensecht model showen, dat een preparateur heeft gemaakt van een dinosaurusvogel die ruim 130 miljoen jaar geleden heeft geleefd. Ecodrome is een van de weinige instituten die een fossiel bezit van de eksterachtige vogel.

De Zuidlaardermarkt, de grootste paardenmarkt in Europa, wordt dit jaar gehouden op dinsdag 19 oktober. Vorig jaar waren er 2400 paarden te zien en trok de markt 150 duizend mensen naar Zuidlaren.

Vandaag en morgen wordt in de IJsselhallen in Zwolle de Ski-Inn gehouden. Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag is de reprise in 's-Hertogenbosch. Inf.: 013-456.18.16.

Gelderland/Flevoland

Het Openluchtmuseum in Arnhem heeft tot eind oktober een Museum Expresse opgezet, waarbij kleuters voor postbode kunnen spelen en oudere kinderen voor koerier. Informatie: 026-357.61.11.

Donderdag beginnen in kasteel Rosendael bij Arnhem de traditionele kaarslichtrondleidingen. Reserveren: 026-364.46.45.

Alles is er te ruilen: koffiemelkcupdekseltjes, aardewerk, aanstekers, aantekenstrookjes en prenten van Anton Pieck. Tot vijf uur vanmiddag houdt vereniging De Verzamelaar een beurs in de Rijnhal in Arnhem-Zuid.

Noord-Holland/Utrecht

Vandaag begint de Space Expo in Noordwijk met excursies (per bus of treintje) naar het nabije ruimtevaartcentrum ESTEC. Daar staat onder meer de nieuwe Artemis-satelliet. Een tweede excursie gaat naar een model van het Europese ruimtelab Columbus.

De Kampeer & Caravan RAI vindt dit jaar plaats van donderdag 21 tot en met dinsdag 26 oktober. Volgens de RAI in Amsterdam zijn er veel snufjes te zien op het gebied van veiligheid.

Alkmaar hoort met ingang van morgen bij de vijf historische steden waar 'dinnerwalks' worden gehouden: stadswandelingen die vijf keer worden onderbroken voor restaurantbezoek. Prijs: ¿ 99. Informatie: 070-38.00.428.

Noord-Brabant/Limburg

De Bachvereniging heeft voorafgaande aan een concert vanavond in Maastricht een wandeling georganiseerd en een rondleiding door de OLV Basiliek. De rondleiding start om 16 uur, de wandeling om 14 uur bij de kerk, het concert begint om 20.30 uur.

Bij de Limburgse kasteelruïne Montfort wordt morgen van 11 tot 17 uur een Doedag gehouden met kinderactiviteiten, wandeltochten en demonstraties van bijvoorbeeld biologische fruittelers. Toegang gratis.

Zuid-Holland/Zeeland

Schrijfster Monique Hagen, bij kinderen bekend van het tv-programma Klokhuis, leest woensdagmiddag vanaf 12 uur voor uit twee van haar bundels, in het Letterkundig Museum in Den Haag. Toegang ¿ 6.

Op Goeree-Overflakkee rijden donderdag, vrijdag en zaterdag stoomtrams door de duinen en over de Brouwersdam. Inf.: VVV Ouddorp, 0187-68.17.89.

In november en december is het mogelijk een virtuele reis te maken in de 'cockpit' van een hogesnelheidstrein. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam krijgt de capsule in bruikleen. Aanleiding is de tentoonstelling 'Op Europees Spoor', dietot 3 januari te zien is. Het NAi schetst wat er in en aan Nederland gaat veranderen door de HSL. Informatie: 010-440.12.00.

In de Ahoy' in Rotterdam wordt op 5, 6, en 7 november de internationale poppen- en berenbeurs gehouden, volgens organisator Niesje Wolters van Bemmel uit Epe de grootste in Europa. Vorig jaar trok de beurs twintigduizend bezoekers. Toegang ¿ 10, kinderen ¿ 2. Informatie: 0578-62.05.02.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden