Eis twee jaar cel voor grof geweld tegen aidspatient

Voor het 'doodmartelen' van een drugsverslaafde aidspatiënt heeft een 25-jarige Amsterdammer dinsdag twee jaar cel tegen zich horen eisen bij de rechtbank in Amsterdam....

ANP

AMSTERDAM

Op 29 juni werd het slachtoffer dood in zijn huis gevonden. Het lichaam vertoonde gruwelijke wonden en breuken. De man was overleden aan een combinatie van drugs, zijn zwakke gestel en toegebracht ernstig letsel. Buren meldden dat zij kort voor het overlijden hadden gehoord dat hun buurman in elkaar werd geslagen en dat zij de stem van de verdachte daarbij hadden herkend.

Al enkele malen eerder dit jaar moest het slachtoffer zich in het ziekenhuis laten behandelen voor ontstekingen, brandwonden en breuken. Zo zou hij vaak in elkaar zijn geslagen.

Voor de buren en voor officier van justitie mr. A. Huigen stond vast dat de verdachte het slachtoffer in de drie dagen voor zijn dood in elkaar heeft geslagen en vele malen heeft mishandeld. 'Hij heeft in feite een zieke, zwakke man doodgemarteld vanuit een machtspositie, uitsluitend om geld los te krijgen', aldus de officier. Volgens hem is sprake van welbewust en met voorbedachten rade toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden