Column Aaf Brandt Corstius

Die economyclass zegt veel over wat een leuk mens Chalamet moet zijn

Het is dat ik 82 ben, en getrouwd, en dat hij 23 is, en een internationale superster, maar als dat allemaal niet zo was zou ik zeker een onbeantwoorde liefde voor Timothée Chalamet koesteren.

Ergens is het ook wel rustig dat ik me nooit hoef af te vragen wat ik zou doen als ik op een lange vlucht ineens naast Timothée Chalamet zou zitten, want ik ben toch te oud, dus er zou geen kans zijn op een romance. Ik zou gewoon lekker naast hem blijven zitten, of nou ja, lekker, ik zou intens zwetend doen alsof ik geen idee had wie hij was en zogenaamd geboeid een artikel over Kaapstad in de Holland Herald  lezen.

Ik hoefde dus ook geen jaloezie te voelen op een jonge vrouw genaamd Alankrutha Giridhar die vorige week ineens naast Chalamet in het vliegtuig zat (zijn fans zeggen Timothée of Timmy, ik zeg met volwassen distantie Chalamet). In de economyclass, nota bene. Dat van die economyclass zegt veel over wat een leuk mens Chalamet moet zijn; ik heb hier meer bewijs voor, maar daar zal ik u verder niet mee lastigvallen.

Giridhar deed wat elk mens zou doen die krappe beenruimte met de allerfelbegeerdste acteur van de wereld moet delen: ze stuurde haar vrienden appjes met capslock. ‘I THINK IT IS HIM’, was er een, ‘SAME HEIGHT ALSO’, ‘SAME HAIR ALSO’, gevolgd door ‘CURLY’, en toen er niemand antwoordde, wanhopig: ‘GUYS’. Daarna steeg het vliegtuig op en deed ze nog steeds wat ieder mens in deze situatie zou doen: anderhalf uur lang zwijgen.

Totdat Chalamet haar vroeg hoe laat het vliegtuig zou landen. En toen vroeg zij of hij Timothée Chalamet was ‘want je lijkt op hem’. En toen zei hij lacherig, en nu komt het toppunt van charmant in de charmantheidstoptien: ‘Dat hoor ik wel vaker.’

Daarna gingen ze praten over hun lievelingsaflevering van The Office en over haar leven, waarbij zij zich, schreef ze later op Twitter, afvroeg waarom hij in godsnaam iets wilde weten over haar baan in de informatietechnologie. Aan het eind maakte ze een selfie met hem waarbij ze haar vinger voor haar eigen hoofd hield.

De New York Times nam haar tweets hierover als aanleiding voor een serieus artikel over waarom beroemdheden weleens economyclass reizen (ze moeten soms snel ergens heen, en dan in godsnaam maar met weinig beenruimte en gewone mensen, luidde de conclusie).

Maar ik had, als ik een jaar of 20 was geweest, dit stuk vooral opgevat als een directe aanleiding om aan een stuk door vluchten te boeken in en om Amerika, in de hoop een keer naast Chalamet terecht te komen.

Gelukkig ben ik oud en verstandig en denk ik allang niet meer zo.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden