aaf leest sterren

De spierbal van prins William en een Friends-reünie zonder Paul Rudd

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: prins, pardon, duke William en Paul Rudd.

Prins William wordt gevaccineerd.  Beeld AP
Prins William wordt gevaccineerd.Beeld AP

Bicep

Een nieuwe variant in de fotografie van beroemdheden die gevaccineerd worden: de onverwachte spierbal.

Het begon met de foto’s van lieve oude armpjes (de eerste vaccinatieronde, bij seniorsterren als Sir Ian McKellen), toen maakten we kennis met de kekke mouw (Dolly Parton, die een trend zette met haar opengewerkte vaccinatiemouwen) en deze week verschenen er foto’s van Prins William die een, in de woorden van The Daily Mail, ‘ripped bicep’ toonde aan de wereldpers. Een indrukwekkende bovenarmspier, even suf vertaald.

Uw sterrenkijker, inmiddels bedreven in het lezen van gezichten die half bedekt zijn door een mondkap, meende in Williams ogen te lezen: ‘Ha, dat hadden jullie niet gedacht, hè?’ Misschien las ze zelfs wel: ‘Ik heb stiekem maanden getraind voor dit fotomoment. Ik had verder toch geen verplichtingen.’ Of: ‘Jullie vinden Harry allemaal zo knap, nou, ik mag er ook wezen!’ Ja, dat las ze eigenlijk allemaal tegelijk in Williams ogen.

Wat ook opviel, was dat dezelfde Daily Mail de prins in de kop boven de vaccinatiereportage kortweg ‘Duke’ noemde. ‘Hertog’. Dat klinkt op de een of andere manier cool, veel cooler in ieder geval dan het altijd wat gare, Disney-achtige ‘prins’.

Simpelweg duke genoemd worden maakt je ook jonger. De prins bleek ook pas 38, terwijl wij al decennia in de veronderstelling verkeerden dat hij bijna vijftig was.

Spierballen kweken en duke genoemd worden. Misschien is dat wat er nodig is om het omkieperende Britse koningshuis van de ondergang te redden.

Accessoire

De langverwachte Friends-reünie zet fans momenteel aan tot verdriet en bezorgdheid. En uitzinnige blijdschap natuurlijk, want na jarenlang in de herhaling bekijken hoe een stel vrienden in jaren negentig-kleding grapjes maken in een jaren negentig-koffiehuis (of in een keuken met turquoise en roze accenten), is het eindelijk tijd voor hun eenmalige terugkeer.

Maar, reden voor verdriet voor hardcore fans: Paul Rudd doet niet mee aan de HBO Max-aflevering op 27 mei. Rudd was een van de minder vooraanstaande acteurs in de serie, hij behoort niet tot het zestal, maar volgens hardcore fans was hij op de achtergrond van levensbelang. Voor echte volgers zit het hem in de details.

Rudd speelde Mike Hannigan, de echtgenoot van Phoebe Buffay. Fanaten proberen er nu achter te komen waarom hij niet voor de reünie is uitgenodigd: zou het komen doordat Rudd ooit had gezegd dat hij zich op de set slechts ‘een accessoire’ voelde?

En dan is er reden tot bezorgdheid. Matthew Perry (in de serie Chandler Bing) praatte in het promotiefilmpje voor de reünie een beetje als een, nou ja, dronken oude man. En hij zag er ook zo uit. Fans van over de hele wereld uitten hun zorgen, en ook zijn twee oude friends, die naast hem zaten in het filmpje, zagen er stiekem een beetje ongerust uit.

De jongen die altijd buitengesloten werd voelt zich buitengesloten, de knappe, gevatte jongen van toen blijkt aan lager wal te zijn geraakt: het lijkt haast een echte reünie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden